© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault wil grote naam vastleggen voor 2019

22 sep. 2017 08:45 Rik Alkema 0 reacties
Sinds de terugkeer van Renault in de Formule 1 heeft het team een duidelijk plan getrokken. Binnen vijf jaar tijd moest het team weer gaan strijden om de overwinningen. Tot nu toe gaat het volgens plan voor Renault, maar in 2019 wil het team een grote sprong maken.

Renault wil toeslaan in 2019

Waarom in 2019, als het ook in 2018 kan? Het heeft volgens Renault alles te maken met de rijdersmarkt, die naar verwachting op z'n kop wordt gezet eind 2018. Van veel coureurs loop het contract af, waardoor het 'Silly Season' van 2018 een heel belangrijke gaat worden.

Voor volgend jaar heeft Renault al een vrij sterk rijdersduo, met Nico Hulkenberg en Carlos Sainz. Laatstgenoemde wordt voor een jaar 'gehuurd' van Red Bull en dus moet Renault voor 2019 wellicht weer op zoek naar een vervanger.

Momenteel is het zo dat bijna alle topcoureurs 'vrijkomen' na 2018. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo zijn in 2019 vrij om te gaan waar ze willen. Voor Max Verstappen hangt het af van de clausules in zijn contract of hij in 2019 of pas in 2020 kan vertrekken.

Alain Prost, adviseur van het team, weet ook dat 2019 een cruciaal jaar gaat worden. "De rijdersmarkt gaat flink op de schop in 2019, dus we zitten er klaar voor om eind 2018 toe te slaan", zei Prost.

"Wij willen beter worden als team. We zullen volgend jaar laten zien dat we zijn gegroeid, maar in 2019 willen we weer bovenin meedoen", aldus een ambitieuze Prost.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen