Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wil grote naam vastleggen voor 2019

Sinds de terugkeer van Renault in de Formule 1 heeft het team een duidelijk plan getrokken. Binnen vijf jaar tijd moest het team weer gaan strijden om de overwinningen. Tot nu toe gaat het volgens plan voor Renault, maar in 2019 wil het team een grote sprong maken.

Waarom in 2019, als het ook in 2018 kan? Het heeft volgens Renault alles te maken met de rijdersmarkt, die naar verwachting op z'n kop wordt gezet eind 2018. Van veel coureurs loop het contract af, waardoor het 'Silly Season' van 2018 een heel belangrijke gaat worden. Voor volgend jaar heeft Renault al een vrij sterk rijdersduo, met Nico Hulkenberg en Carlos Sainz. Laatstgenoemde wordt voor een jaar 'gehuurd' van Red Bull en dus moet Renault voor 2019 wellicht weer op zoek naar een vervanger.

Momenteel is het zo dat bijna alle topcoureurs 'vrijkomen' na 2018. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo zijn in 2019 vrij om te gaan waar ze willen. Voor Max Verstappen hangt het af van de clausules in zijn contract of hij in 2019 of pas in 2020 kan vertrekken. Alain Prost, adviseur van het team, weet ook dat 2019 een cruciaal jaar gaat worden. "De rijdersmarkt gaat flink op de schop in 2019, dus we zitten er klaar voor om eind 2018 toe te slaan" , zei Prost. "Wij willen beter worden als team. We zullen volgend jaar laten zien dat we zijn gegroeid, maar in 2019 willen we weer bovenin meedoen" , aldus een ambitieuze Prost.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'