Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wilde Daniel Ricciardo voor 2018

Gisteren was dan eindelijk dé grote dag waarop verschillende geruchten officieel werden. Zo rijdt Carlos Sainz inderdaad in 2018 voor Renault F1. Sailliant detail is echter dat Renault in eerste instantie haar zinnen op Daniel Ricciardo had gezet!

Daniel Ricciardo was op de vrijdag de grote man in Singapore. Niet alleen op de baan kwam hij ijzersterk voor de dag. De Australiër stond namelijk in beide sessies fier bovenaan. Ook dook zijn naam opeens op in het gerucht dat Renault eigenlijk liever Ricciardo had gehad dan Sainz. De immer breedgrijnzende Australiër wilde er zelf niet teveel woorden aan vuil maken. Hij liet alleen het volgende hierover los. "Ik ben niet verbaasd, ik zie er tenslotte goed uit en ben ook nog eens ontzettend snel."

Teamadviseur Helmut Marko liet namens Red Bull aan Sky Sports weten dat Renault inderdaad een poging heeft gedaan om Ricciardo binnen te hengelen. "Renault heeft een wat te positief beeld geschetst van haar toekomst. Ricciardo heeft dat gewoon aangehoord. Waarom zou hij overstappen? Hij is tenslotte steevast 2 seconden sneller!" Daniel Ricciardo wordt ongetwijfeld één van de sleutelfiguren in het nieuwe seizoen. Zijn contract loopt dan af en de Australiër heeft er geen geheim van gemaakt dat hij alleen bij Red Bull blijft als hij beschikt over een competitieve auto. Marko acht de kans in ieder geval klein dat zijn coureur vertrekt naar Renault. "Natuurlijk heeft Ricciardo zo zijn dromen, dat mag ook. We hebben er alleen wel voor gezorgd dat hij ver voor Nico Hülkenberg rijdt, dus een eventuele overstap naar Renault heeft hij vast al opgegeven."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen