Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Renault zet deur op een kier voor Vettel

Mocht Sebastian Vettel geen nieuw contract tekenen bij Ferrari, dan mag hij bij Renault aankloppen, maar veel hoop hoeft hij niet te koesteren. Teambaas Cyril Abiteboul werkt liever met coureurs die nog een toekomst hebben, in plaats van met de toppers van gisteren.

Vettel lach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Daniel Ricciardo, vorig jaar binnengehaald als de nieuwe stercoureur van Renault, is formeel tot het einde van dit seizoen aan de Franse constructeur verbonden. Renault gaat maar wat graag met hem door, maar daarvoor moeten alle neuzen wel dezelfde kant op staan en iedereen ervan overtuigd zijn dat men met een winnend project bezig is.

Mocht Daniel Ricciardo toch zijn biezen pakken, dan is Sebastian Vettel alvast niet de eerste kandidaat voor dat zitje, zo geeft teambaas Cyril Abiteboul te kennen in gesprek met het Franse Canal+. "Ik wil niet zomaar nee zeggen tegen Sebastian, want hij is een geweldig coureur en een geweldige kampioen."

"We hebben eerder gewonnen samen (bij Red Bull, red.), maar ik werk liever met de jongens van de toekomst dan met de toppers van weleer, ook al klinkt dat zo misschien een beetje hard", aldus de Fransman, die benadrukt dat Daniel Ricciardo hoe dan ook de nummer één keuze zal zijn.

Het corona-monster heeft de Formule 1 volledig in haar greep. Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken de gevolgen voor de autosport.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez