© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault zoekt grenzen op met 'geblazen achtervleugel'

07 mrt. 2018 15:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault heeft op de RS18 de uitlaat iets naar boven gericht, in een poging iets van een 'geblazen' effect met de achtervleugel te creëren. Daarmee zoekt het de grenzen van het toelaatbare op, bevestigt Renault's Bob Bell.

Technisch directeur bevestigt 'minimale werking' ervan

Renault verscheen in Barcelona op het toneel met een iets naar boven gerichte uitlaat. Met de hoek van de maximaal toegestane vijf procent probeert Renault warme lucht uit de uitlaat nog enigszins richting de achtervleugel te sturen. De onderste ligger daarvan is daarom sinds deze week opgetrokken uit hittebestendig materiaal.

"Het is geen geheim dat er tijd valt te winnen door warme uitlaatgassen richting de achtervleugel te sturen. "We hebben daarom de uitlaat zoveel als de reglementen het toelaten naar boven gericht om die werking ervan te optimaliseren", bevestigt Renault's technisch directeur Bob Bell.

Bell is overigens de eerste om de tijdwinst die het trucje oplevert te nuanceren: "Het is niet veel hoor. Het is bijvoorbeeld niet vergelijkbaar met het effect van de geblazen diffuser van enkele jaren geleden. Maar het levert wel iéts op."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen