Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Rencken: "Bottas zou Raikkonen wel eens kunnen vervangen bij Alfa Romeo"

Is het einde van Valtteri Bottas' Mercedes-loopbaan in zicht? Mocht het zo zijn, dan kan hij volgens Formule 1-journalist Dieter Rencken wel eens bij Alfa Romeo terecht komen.

Bottas Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Alfa Romeo heeft momenteel het 'jonge' Ferrari-talent Antonio Giovinazzi en oude rot Kimi Raikkonen in dienst. Laatstgenoemde heeft het de laatste tijd zwaar en wordt zeker in de kwalificatie vrijwel steevast afgetroefd door zijn jongere Italiaanse stalgenoot. In de races weet hij vervolgens vaak wel wat plekken te winnen, maar tot punten kwam hij dit seizoen slechts een keer.

Afgelopen race maakte hij bovendien een onhandige fout toen hij Sebastian Vettel in de laatste ronde van de baan tikte. Het is niet de eerste opvallende fout, want eerder dit jaar reed hij zijn voorvleugel stuk op de achterkant van teamgenoot Giovinazzi, nota bene toen ze op het rechte stuk reden.

Volgens RacingNews365-journalist Dieter Rencken is de kans dat de Fin zijn F1-racehelm aan het einde van het jaar aan de wilgen hangt aanwezig. "Kimi moet nu echt het absolute uiterste uit zichzelf halen om nog op het niveau te komen dat ooit normaal voor hem was. Ik geloof dan ook dat dit het laatste jaar voor hem zal zijn."

"Ik denk niet dat we hem nooit meer zullen zien racen", vervolgt hij in de Engelstalige RN365-podcast. "Maar ik betwijfel ten zeerste of we hem na dit jaar nog terug zullen zien in de koningsklasse. Hij eindigt waarschijnlijk in de World Endurance Championship of in een GT-klasse, of hij gaat weer rally's rijden. Ik zie geen reden waarom hij daar niet succesvol kan zijn."

Wie wordt in dat geval de vervanger van Raikkonen? Rencken heeft wel een vermoeden. Hij ziet namelijk een andere Fin plaatsnemen in het zitje. "Ik heb begrepen dat Valtteri Bottas een van de mogelijke vervangers is als Kimi besluit niet door te gaan in 2022. Het klinkt misschien te gek om waar te zijn, maar er zijn wel wat dingen die dat doen vermoeden."

Rencken legt uit. "Bottas is welbespraakt en toonbaar. Ervan uitgaand dat Alfa Romeo doorgaat als titelsponsor van Sauber - en volgens mij zal dat binnenkort ook worden aangekondigd - hebben ze een ambassadeur nodig. Valtteri past perfect in dat plaatje. Tegelijkertijd won Valtteri in 2011 het kampioenschap toen hij reed voor het team van Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur en Toto Wolff is ook hele, hele hele goede vrienden met Fred."

"Toto heeft bovendien al een keer gezegd dat ze graag een 'zachte landing' willen voor Bottas mocht zijn Mercedes-contract niet verlengd worden. Wees dus niet verbaasd als de ene Fin volgend jaar de andere vervangt bij Alfa Romeo", aldus de gerenommeerde journalist.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten