Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Rencken: "Daarom zou het slim zijn als Hamilton stopt"

Het is nog steeds niet zeker of Lewis Hamilton door zal gaan als Formule 1-coureur. De nummer twee van seizoen 2021 stopt mogelijk als 'morele winnaar' van een achtste titel.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton zal serieus overwegen om een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière. Al sinds de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar hij de wereldtitel verloor, is er complete radiostilte rondom de Mercedes-coureur. Met de introductie van nieuwe reglementen en het 2022-seizoen die steeds dichter bij komen, lijkt de kans dat hij stopt steeds iets aannemelijker te worden.

"Ik denk dat er achter de schermen veel gesprekken gaande zijn", analyseert F1-journalist Dieter Rencken in de Engelstalige podcast van RacingNews365. "Het feit dat Lewis nog niets publiekelijk heeft laten weten middels sociale media of een statement, kan twee dingen betekenen."

"Ten eerste kan hij heel, heel erg van streek zijn. Aan de andere kant is er de mogelijkheid dat hij het zo speelt om er zoveel mogelijk effect uit te halen. Hij kan dat. Het is een zevenvoudig wereldkampioen en wordt gezien als een van de grootste, al dan niet de grootste F1-coureur aller tijden. Hij is een enorme aanwinst voor de Formule 1, dus vanuit dat perspectief kan hij een reactie nog lang uitstellen."'

Rencken denkt niet dat een andere coureur op de grid hetzelfde had kunnen doen. "Als dit bij een andere coureur was gebeurd, waaronder zelfs Max Verstappen of Sebastian Vettel, dan denk ik niet dat ze weg waren gekomen met het uitstellen van het geven van een reactie. Iemand had ze dan wel onder druk gezet."

Zijn de kansen op een achtste wereldtitel al vervlogen?

Hamilton kan zich realiseren dat het seizoen van 2021 mogelijk zijn grootste kans was op een achtste wereldtitel. Hiermee kon hij het record van Michael Schumacher verbreken. "We zijn opgegroeid met het idee dat het record van Michael niet verbroken zou worden", vervolgt Rencken. "En daar was dan Lewis, die op het randje stond om het record te verbreken. En hij is voor veel mensen, begrijpelijk, de morele winnaar van dit achtste kampioenschap."

"We moeten het ook bekijken vanuit zijn perspectief. Vorig seizoen zou een gemakkelijke prooi worden voor Lewis, want Mercedes leek even de dominante auto te hebben. Uiteindelijk won Lewis het kampioenschap niet door de gebeurtenissen die we allemaal goed kennen. Als we kijken naar de situatie die voor ons ligt, een nieuw tijdperk in de F1, dan weten we niet wie de winnende auto gaat bouwen. De reglementen en banden veranderen dermate veel dat iedereen ineens de winnaar kan zijn."

Dit verandert de situatie voor Hamilton, zo benadrukt de F1-expert. "Hij heeft zeven kampioenschappen gewonnen en er nu een verloren, terwijl hij alsnog gezien wordt als de morele winnaar. Hij komt nu terecht in een nieuw en onbekend tijdperk, met een teamgenoot die niet zo willig zal zijn als zijn vorige teamgenoot."

Hij zal tegen zichzelf zeggen: 'Als ik er nu mee stop, dan heb ik er zeven en ben ik de morele winnaar van de achtste titel. Als ik doorga en ik win geen kampioenschap meer, dan zullen er natuurlijk vraagtekens worden gezet'. Daarom is het misschien slim om te overwegen of hij moet stoppen met zeven titels plus een moreel kampioenschap in plaats van een achtste titel proberen te halen en daar niet in slagen."

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

40 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"