Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Repsol Honda presenteert nieuw wapen Lorenzo en Márquez

Regerend MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez heeft samen met zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo de nieuwe motorfiets van Repsol Honda gepresenteerd. De twee Spanjaarden werden in Madrid bijgestaan door racelegendes Mick Doohan en Alex Crivillé.

Repsol en Honda zijn in 2019 voor het 25ste achtereenvolgende seizoen aan elkaar verbonden en dus werd het Spaanse oliemerk in het zonnetje gezet. Doohan en Crivillé waren door Honda opgetrommeld om het evenement extra cachet te geven.

Het was even de vraag of Lorenzo wel aanwezig kon zijn tijdens de onthulling van Repsol Honda's nieuwe machine. De 31-jarige Mallorcaan lag afgelopen weekend nog in het ziekenhuis, omdat hij zijn schippersbotje had gebroken. Vanwege het blessureleed moet drievoudig MotoGP-kampioen Lorenzo de eerste testdagen in Maleisië laten schieten. Márquez gaat het seizoen 2019 evenals vorig jaar in als titelverdediger. Ondanks dat de 25-jarige Catalaan 'slechts' zes jaren in de zwaarste klasse heeft afgewerkt, wist hij al vijfmaal het wereldkampioenschap te winnen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden