Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Reserverol Kubica leidde tot racekans in 2019"

Robert Kubica heeft de kans om in 2019 voor Williams te racen grotendeels te danken aan zijn rol als reservecoureur in 2018. Dat stelt teambaas Claire Williams.

Robert Kubica zette voor 2018 in op een racestoeltje bij Williams, maar moest toezien hoe Sergey Sirotkin er met die vacature vandoor ging. Hij bleef Williams echter trouw door genoegen te nemen met een reserverol, een geste waar teambaas Claire Williams zeer van gecharmeerd was.

"Dat sprak boekdelen over de persoon die hij is en de gedrevenheid die in hem schuilt. Door zijn rol als reserverijder en zijn jaar bij ons team, vergaarde hij de ervaring om volgend jaar de stap naar racecoureur te maken." "Robert kent nu immers iedereen binnen het team en onderhoudt met iedereen goede contacten. Hij is een toegewijde rijder, die zijn hand er niet voor omdraait om een flink aantal uren door te brengen in de fabriek om die auto beter te maken." Claire Williams weet het zeker: "Robert Kubica is er klaar voor. We hebben hem uitgebreid geëvalueerd (vanwege zijn handicap na zijn horrorcrash in een rallyauto begin 2011, red.) en hij slaagde met vlag en wimpel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi