© Williams F1

Nieuwsoverzicht

"Reserverol Kubica leidde tot racekans in 2019"

02 dec. 2018 17:25 Jan van der Burgt 0 reacties
Robert Kubica heeft de kans om in 2019 voor Williams te racen grotendeels te danken aan zijn rol als reservecoureur in 2018. Dat stelt teambaas Claire Williams.

Robert Kubica zette voor 2018 in op een racestoeltje bij Williams, maar moest toezien hoe Sergey Sirotkin er met die vacature vandoor ging. Hij bleef Williams echter trouw door genoegen te nemen met een reserverol, een geste waar teambaas Claire Williams zeer van gecharmeerd was.

"Dat sprak boekdelen over de persoon die hij is en de gedrevenheid die in hem schuilt. Door zijn rol als reserverijder en zijn jaar bij ons team, vergaarde hij de ervaring om volgend jaar de stap naar racecoureur te maken."

"Robert kent nu immers iedereen binnen het team en onderhoudt met iedereen goede contacten. Hij is een toegewijde rijder, die zijn hand er niet voor omdraait om een flink aantal uren door te brengen in de fabriek om die auto beter te maken."

Claire Williams weet het zeker: "Robert Kubica is er klaar voor. We hebben hem uitgebreid geëvalueerd (vanwege zijn handicap na zijn horrorcrash in een rallyauto begin 2011, red.) en hij slaagde met vlag en wimpel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen