Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Revaliderende Lauda probeert GP Abu Dhabi te bezoeken'

De situatie was kritiek, begin augustus. Niki Lauda leek een niet bijzonder griepje te hebben opgelopen, toen de verkoudheid plots omsloeg in een longontsteking. Een transplantatie bleek noodzakelijk en Lauda ontsnapte voor de tweede keer in zijn leven aan de dood.

Artsen lieten naderhand weten dat Lauda 'nog maar een paar dagen' te leven had, als hij niet een nieuwe long had gekregen. Wat volgde was een revalidatieproces: eerst op de intensive care, sinds een aantal weken in een revalidatieboeg.

Volgens het Duitse Speedweek wil Lauda maar wat graag zijn gezicht weer laten zien gedurende het lopende Formule 1-seizoen. Doktoren hadden de drievoudig wereldkampioen gemaand tot minstens een half jaar rust, maar een kleine vier maanden na de operatie wil de 69-jarige Oostenrijker alweer vliegen. De Grand Prix van Abu Dhabi staat volgens het medium hoog op zijn verlanglijstje. Lauda schijnt het bijzonder moeilijk te vinden om afwezig te zijn - Mercedes-baas Toto Wolff liet meermaals doorschemeren dat zijn landgenoot met regelmaat contact opneemt en hem altijd feliciteert na Grand Prix-zeges. Of de artsen akkoord gaan met het plan wat Lauda schijnt te hebben, moet nog blijken.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'