© TheGasPol.com

Nieuwsoverzicht

'Revaliderende Lauda probeert GP Abu Dhabi te bezoeken'

08 nov. 2018 14:15 René Oudman 0 reacties
De situatie was kritiek, begin augustus. Niki Lauda leek een niet bijzonder griepje te hebben opgelopen, toen de verkoudheid plots omsloeg in een longontsteking. Een transplantatie bleek noodzakelijk en Lauda ontsnapte voor de tweede keer in zijn leven aan de dood.

Artsen lieten naderhand weten dat Lauda 'nog maar een paar dagen' te leven had, als hij niet een nieuwe long had gekregen. Wat volgde was een revalidatieproces: eerst op de intensive care, sinds een aantal weken in een revalidatieboeg.

Volgens het Duitse Speedweek wil Lauda maar wat graag zijn gezicht weer laten zien gedurende het lopende Formule 1-seizoen. Doktoren hadden de drievoudig wereldkampioen gemaand tot minstens een half jaar rust, maar een kleine vier maanden na de operatie wil de 69-jarige Oostenrijker alweer vliegen.

De Grand Prix van Abu Dhabi staat volgens het medium hoog op zijn verlanglijstje. Lauda schijnt het bijzonder moeilijk te vinden om afwezig te zijn - Mercedes-baas Toto Wolff liet meermaals doorschemeren dat zijn landgenoot met regelmaat contact opneemt en hem altijd feliciteert na Grand Prix-zeges.

Of de artsen akkoord gaan met het plan wat Lauda schijnt te hebben, moet nog blijken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen