© Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Alleen met geluk winnen we nog een race in 2017'

28 sep. 2017 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Baku blijft volgens Daniel Ricciardo waarschijnlijk de enige zege van Red Bull in 2017. De Australiër erkent dat Ferrari en Mercedes te sterk zijn. Alleen geluk of een chaotische race kan Red Bull nog een zege opleveren.

Daniel Ricciardo verwacht geen zege(s) meer dit seizoen

Vorig seizoen won Red Bull met een mooie 1-2 op het circuit van Sepang, waar dit weekend de GP van Maleisië wordt verreden. Een herhaling daarvan lijkt uitgesloten.

"We zouden geluk met het weer moeten hebben, of een strategie die onze kant opvalt. We zitten wel dicht bij de podiumplaatsen," laat Daniel weten.

Met nog zes races op de Formule 1 kalender zijn er circuits waarop Red Bull serieus mee kan doen voor de ereplaatsen.

"Brazilië is altijd afwachten, maar hier in Maleisië en Japan, VS, Mexico en zelfs misschien Abu Dhabi liggen kansen. Het zijn redelijk snelle circuits waar we met veel downforce rijden. We zullen serieus meedoen voor de podiumplaatsen."

De GP van Maleisië staat dit weekend voorlopig voor het laatst op de kalender. Ricciardo kende er weinig geluk tot vorig seizoen, maar geniet van het circuit.

"Ik had er altijd weinig geluk tot vorig jaar. Mijn zege veranderde mijn gevoel over deze plaats. Het is klote, zeker de warmte hier, maar we krijgen er veel voor terug."

"Vorig jaar was het een extreem hete race en het was nooit makkelijk, maar toen ik de finish passeerde had ik het gevoel dat ik echt iets gepresteerd had. Dat gevoel ga ik zeker missen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen