Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Alleen met geluk winnen we nog een race in 2017'

De Grand Prix van Baku blijft volgens Daniel Ricciardo waarschijnlijk de enige zege van Red Bull in 2017. De Australiër erkent dat Ferrari en Mercedes te sterk zijn. Alleen geluk of een chaotische race kan Red Bull nog een zege opleveren.

Vorig seizoen won Red Bull met een mooie 1-2 op het circuit van Sepang, waar dit weekend de GP van Maleisië wordt verreden. Een herhaling daarvan lijkt uitgesloten. " We zouden geluk met het weer moeten hebben, of een strategie die onze kant opvalt. We zitten wel dicht bij de podiumplaatsen," laat Daniel weten. Met nog zes races op de Formule 1 kalender zijn er circuits waarop Red Bull serieus mee kan doen voor de ereplaatsen. " Brazilië is altijd afwachten, maar hier in Maleisië en Japan, VS, Mexico en zelfs misschien Abu Dhabi liggen kansen. Het zijn redelijk snelle circuits waar we met veel downforce rijden. We zullen serieus meedoen voor de podiumplaatsen."

De GP van Maleisië staat dit weekend voorlopig voor het laatst op de kalender. Ricciardo kende er weinig geluk tot vorig seizoen, maar geniet van het circuit. " Ik had er altijd weinig geluk tot vorig jaar. Mijn zege veranderde mijn gevoel over deze plaats. Het is klote, zeker de warmte hier, maar we krijgen er veel voor terug." " Vorig jaar was het een extreem hete race en het was nooit makkelijk, maar toen ik de finish passeerde had ik het gevoel dat ik echt iets gepresteerd had. Dat gevoel ga ik zeker missen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'