Ricciardo: "Als ik het over mocht doen, had ik het misschien niet gedurfd"

07 dec. 2018 12:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo verliet op jonge leeftijd Australië om zijn Formule 1-droom na te jagen. Red Bull pikte het talent op, maar een makkelijk besluit was het allerminst.

Daniel Ricciardo maakte sinds 2007 onderdeel uit van de Red Bull-familie. Hij tekende toen zijn eerste contract en kwam tijdens tien seizoenen in actie in de diverse raceklassen en uiteindelijk de Formule 1. Makkelijk was de keuze voor Red Bull niet.

"Er waren veel dingen vreemd aan mijn besluit om Australië te verlaten. Ik was nog niet overtuigd van mijn eigen talenten, en wist nog niet wat ik wilde met mijn leven en carrière. Daarnaast had ik ook weinig met vliegen en reizen", zo vertelt Ricciardo in de podcast van het F1-team.

"Om zo naar een ander land af te reizen, met zoveel vraagtekens, dat voelde raar. Als ik het nog een keer over mocht doen, dan durfde ik dat misschien geen tweede keer. Er waren veel late avondjes thuis bij mijn vader om te studeren en me zo goed mogelijk voor te bereiden."

Ricciardo doorliep de diverse opleidingsklassen, waaronder Formule 3 en Formule Renault 3.5, alvorens hij in 2011 zijn Formule 1-debuut maakte bij het achterhoedeteam van HRT, als vervanger van Narain Karthikeyan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen