Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Auto gaat bepalen hoe geweldig Verstappen wordt"

Daniel Ricciardo verwacht dat Max Verstappen in de toekomst nog beter wordt. De voormalig Red Bull-coureur maakte de ontwikkeling van de Nederlander van dichtbij mee.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen reden bijna drie seizoenen als teamgenoten bij Red Bull. De Australiër is lovend over de ontwikkeling van Verstappen.

"Hij heeft nog veel potentieel, er is nog volop ruimte voor een geweldige ontwikkeling bij Max. Ik denk dat het allemaal ligt aan traject dat gevolgd wordt. Max was snel vanaf dag een dat hij bij Red Bull kwam, maar ik weet zeker dat hij nu veel sneller is dan toen hij zijn eerste race won", blikt Daniel terug in zijn laatste Red Bull podcast. Om in de toekomst uit te groeien tot een van de grootste F1-coureurs aller tijden, heeft Verstappen ook een winnende auto nodig. "Hij zal zichzelf blijven ontwikkelen, maar veel zal er aan liggen of hij ook een auto krijgt die succesvol is. Dat zal bepalen hoe geweldig hij in de toekomst wordt. Ricciardo blikt terug op een uitdagende drie seizoenen met Verstappen als teamgenoot. Een periode waarin beide coureurs zichzelf ontwikkeld hebben. "Max is erg getalenteerd en ik heb genoten van mijn gevechten met hem en onze rivaliteit. We zijn hierdoor denk ik beide gegroeid als coureurs, wat goed is voor onze carrières."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin