Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo baalt van defect: 'Het ging super op de intermediates'

Daniel Ricciardo viel al vroeg in de sessie stil met een motorisch probleem. Hierdoor kwalificeerde de teamgenoot van Max Verstappen zichzelf als twintigste. Zonde, want de Australiër stond eerste op het moment dat zijn auto er mee ophield.

Na afloop verscheen Ricciardo voor de camera's van Ziggo Sport. De kwalificatie was een teleurstelling voor hem. " Ik weet niet precies hoe een motor werkt, maar ik weet hoe een turbo moet klinken. De turbo maakte een vreemd geluid en ik verloor vermogen. Toen viel alles uit." In de natte openingsfase was Ricciardo snel onderweg. Hij genoot van het rijden onder de lastige omstandigheden op de opdrogende baan. " Ik had P1 voor een tijdje en dat was prima. In deze condities zijn we erg goed en Max en ik genieten op de intermediates."

Morgen staat Ricciardo als negentiende, doordat Fernando Alonso liefst 30 plaatsen gridstraf incasseert. Een zesde podium op rij wordt op deze manier wel heel moeilijk. " Het is zoals het is nu. Ik wilde ergens in de top 10 starten ondanks mijn gridpenalty. Nu wordt het ergens in de top 20," aldus een nuchtere Ricciardo.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract