Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo baalt: "Volgende Renault-updates pas over enkele races"

Het seizoen verloopt alles behalve naar wens voor Renault. De prestaties uit de eerste seizoenshelft vielen vies tegen en de auto is uiterst wisselvallig. Het moet beter, maar voordat er een grote stap kan worden gemaakt, zal er gewacht moeten worden op nieuwe updates. Volgens Ricciardo duurt dat nog wel minstens een paar races.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Het Renault-verhaal is inmiddels wel al bekend. Na een relatief succesvol 2018-seizoen wilde het Franse team het gat naar de top drie dit jaar dichten. Na twaalf races lijkt dat echter een utopie. Klantenteam McLaren voert namelijk de dans in het middenveld aan en de Fransen staan momenteel op de teleurstellende zesde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs.

Daniel Ricciardo, die in de aanloop naar dit seizoen de overstap van Red Bull naar Renault maakte, schreeuwt om updates voor de RS19, maar het lijkt er volgens hem op dat hij daar nog wel even op zal moeten wachten: "Onze nieuwe, grote update zal helaas pas een geruime tijd na de zomerstop komen, dus voor nu zullen de prestaties niet snel beter worden."

"De laatste grote update, die in Frankrijk op de auto kwam, werkte niet naar wens, dus we hopen dat we door toedoen van de volgende update een grote stap kunnen maken. Wanneer dat zal zijn is echter nog maar de vraag. Zodra de update over enkele races is geïntroduceerd, verwacht ik dat we ons standaard vooraan het middenveld zullen melden", aldus de goedlachse Renault-coureur tegenover Motorsport Week.

14 reacties