Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Baku anders dan andere stratencircuits'

Daniel Ricciardo won vorig seizoen de Grand Prix van Azerbeidzjan en wil dit in 2018 graag herhalen. De Australiër wil voor de tweede keer op rij een Grand Prix winnen.

Daniel Ricciardo won ietwat verrassend de Grand Prix van China en wil er twee op een rij van maken in Baku. De coureurs wacht in Azerbeidzjan een totaal andere uitdaging, want het circuit aan de Kaspische Zee is een stratencircuit. Volgens Ricciardo, die vorig seizoen de Grand Prix wist te winnen, is het stratencircuit anders dan stratencircuits als Monaco en Singapore: "Hier kun je inhalen, heel goed inhalen zelfs." Ricciardo vertelt over de valkuilen die het circuit in Azerbeidzjan met zich mee brengt: "Remmen is het lastigste in Bakoe. Er zijn simpelweg zoveel punten waar je zo laat mogelijk moet remmen, maar daar kun je juist de fouten maken. En ruimte om fouten te maken is er niet."

"Als je een lock-up hebt, sta je in de muur. Het is dus belangrijk om vertrouwen op te bouwen gedurende het weekend. Je hebt het vertrouwen namelijk nodig om in bijvoorbeeld bocht één en drie zo laat mogelijk te remmen. Je moet een stratencircuit respecteren en begrijpen, a nders kan dit circuit je pijn doen." Dat Ricciardo dat vertrouwen vorig jaar wel had werd duidelijk toen hij aan het einde van het rechte stuk liefst drie coureurs in winst te halen. De cruciale inhaalactie werd later verkoren tot FIA Action of the Year. De inhaalactie speelde uiteindelijk een belangrijke rol in het behalen van zijn enige zege van 2017: "Dat was een knotsgekke race in zoveel opzichten. Net als vorige week in China had het team een fantastische strategie. Toen ik uiteindelijk over de finish kwam was ik verward. Hoe had ik deze race kunnen winnen? Het was een gekkenhuis en die race vergeet ik niet snel meer."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"