Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo bedankt voor Red Bull-zitje naast Verstappen

Daniel Ricciardo zit dit jaar langs de lijn en is de reservecoureur van Red Bull. Maar heel veel zin heeft hij niet om eventueel Sergio Perez te vervangen.

Toen Daniel Ricciardo werd aangekondigd als derde coureur bij Red Bull werd er links en rechts meteen al geroepen dat hij er ook was om Sergio Perez op scherp te zetten. Helmut Marko staat erom bekend hard ingrijpen niet te schuwen en halverwege het seizoen wat poppetjes van plek te wisselen. Denk maar aan Pierre Gasly vier jaar geleden, die halverwege het seizoen werd geslachtofferd. Zou Marko zoiets ook met Checo kunnen doen ten faveure van bijvoorbeeld Ricciardo? Als de Australiër in gesprek met Sky Sports met dat scenario wordt geconfronteerd, bedankt hij voor het hypothetische zitje. "Mijn mindset is echt om het team dit jaar te helpen. Ik ga alles geven in de simulator. Tijdens de raceweekenden die ik bijwoon zal het voor mij geen probleem zijn om bij de meetings te zitten en te overleggen met Max en Checo. Op die manier kan ik mijn inzichten delen en proberen de best mogelijke teamgenoot te zijn. Zo sta ik er op dit moment in."

Vrije tijd

Het wordt duidelijk dat Ricciardo graag even wat meer ademruimte wil. Zijn hoofd staat er niet naar om een heel Formule 1-seizoen van 23 Grands Prix in alle hoeken van de wereld af te werken. De huidige invulling van zijn werk en leven vindt hij dan ook meer dan prima. Checo mag zijn zitje gewoon houden. "Persoonlijk wil ik namelijk echt wat meer vrije tijd", zo klinkt zijn verdere uitleg. "Ik ga bij Red Bull niet zitten wachten onder het mom van 'geef me nou eens een kans'. Ik ben helemaal tevreden met de positie waarin ik nu zit", zo vertelt de Australiër met zijn kenmerkende glimlach op het gezicht. "Het antwoord op de vraag of ik terug wil keren zal ik vanbinnen moeten vinden, dat moet een gevoel zijn. Ik denk dat ik dat gevoel voor de zomer wel zal krijgen als het seizoen is begonnen, ik simwerk heb verricht en ik naar een paar races ben gegaan. Dan zal ik het antwoord krijgen op de vraag wat ik daadwerkelijk wil doen. Vervolgens zal ik daar naartoe gaan werken", aldus Ricciardo.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'