Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo benadrukt opnieuw: "Verstappen niet de reden van mijn vertrek bij Red Bull"

Daniel Ricciardo vertrok naar eigen zeggen om diverse redenen bij Red Bull. Het feit dat Red Bull Max Verstappen voor zou trekken, was er volgens de Australiër niet één van.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daar waar iedereen verwachtte dat Daniel Ricciardo in 2018 voor in ieder geval een jaar bij zou tekenen bij Red Bull Racing, vertrok de Australiër verrassend naar Renault. Dat had volgens Daniel Ricciardo meerdere redenen, waaronder het afscheid van zijn vaste engineer, Simon Rennie.

"Het feit dat Simon minder wilde reizen, betekende dat hij sowieso niet meer de functie van engineer zou oppakken, niet bij Red Bull, maar ook niet bij een ander team. Ook dat heeft gemaakt dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging", zo liet de Australiër tijdens het Hongaarse GP-weekend optekenen.

"Ik weet niet of ik wél bij Red Bull was gebleven als ook hij in eenzelfde rol door was gegaan, maar het was één van die onzekerheden, net zoals de komst van Honda dat was", vervolgt Ricciardo, die nog maar eens aangeeft dat de positie van Max Verstappen bij Red Bull geen extra reden was om het team te verlaten.

"Dat Red Bull Max voor zou trekken werd vooral breed uitgemeten in de pers, maar in de praktijk heb ik daar nauwelijks wat van gemerkt. Ook salaristechnisch deed Red Bull nauwelijks onder voor Renault, dus ook dat was geen doorslaggevende factor. Het was echt een optelsom van meerdere kleine dingen."

17 reacties