Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo binnenkort in actie met Red Bull Verstappen en Perez

Hij mag dan momenteel genieten van zijn leven buiten de Formule 1, maar Daniel Ricciardo zet volledig in op een terugkeer op de F1-grid in 2024.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo roept dat hij volgend jaar terug kan keren op de F1-grid, en voegt eraan toe dat hij nog steeds 'unfinished business' heeft in de sport. Na teleurstellend seizoen 2022 verloor Ricciardo zijn zitje bij McLaren, en zonder beschikbare racezitjes voor 2023 nam hij in plaats daarvan een rol als reservecoureur aan bij Red Bull, waarvoor hij tussen 2014 en 2018 racete en zeven Grands Prix won.

Ricciardo racet buiten zijn Red Bull-reservetaken niet in andere klassen en de Australiër zegt dat hij geniet van zijn gedwongen pauze van de F1: "Ik houd mezelf in de positie om volgend jaar weer op de grid te staan," vertelt Ricciardo aan Sky F1. "Ik blijf in vorm, terwijl ik mezelf tevens de ruimte gun voor een mentale time-out."

"Ik hou van sporten, ik ben graag actief, dus zo sta ik mezelf niet toe om uit vorm te raken. Ik geniet echt van dit jaar, en ik denk dat ik het op deze manier ook leuk zal blijven vinden, maar volgend jaar zal ik staan te popelen om terug te keren op de F1-grid."

Ricciardo popelt om weer in actie te komen

Met het oog op een mogelijke racecomeback is het geen overbodige luxe om zo af en toe eens achter een echt racestuur te kruipen. Hij moet nog even geduld hebben, maar binnen Red Bull zit het eraan te komen.

"Ik heb het gevoel dat ik 'unfinished business' heb. Op een gegeven moment zijn die simulatorsessies niet meer voldoende. Ik spring in juli in de auto. Ik ben er zeker van dat dat me een boost zal geven en dat het gevoel in de auto dan ook snel terug zal zijn."

"Ik ga mezelf daarvoor natuurlijk een beetje onder druk zetten en proberen het team eraan te herinneren dat ik het nog steeds kan. Van daaruit we zullen zien hoe het loopt", zo besluit de Australiër. Het is waarschijnlijk dat Ricciardo in de auto zal stappen in het kader van een Pirelli-testdag.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'