© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo blijft gewoon lachen: "Dat wordt knokken met Lewis"

21 jul. 2018 17:20 René Oudman 0 reacties
Dat hij niet vanaf de voorste startrij zou mogen beginnen voor de Grand Prix van Duitsland, wist Daniel Ricciardo al lang. De Australiër heeft voor het treffen op de Hockenheimring meerdere motoronderdelen laten vervangen en zodoende begint hij achteraan. Geen reden voor de Red Bull-rijder, om het achterste van zijn tong te laten zien in de kwalificatie.

“Het was niet nodig”, laat Ricciardo weten tegenover de camera van Ziggo Sport. “Als we door waren gegaan met deze kwalificatie, hadden we geen vrije bandenkeuze gehad voor de race. Er was voor ons niets te winnen. Nu hebben we rustig kunnen kijken naar wat onze concurrentie deed in de kwalificatie en daarop kunnen we onze eigen strategie voor de wedstrijd bepalen.”

“We moeten slim zijn, en ik heb het idee dat we dat hebben gedaan.” Ricciardo ziet een bekende tegenstander in zijn buurt, aangezien ook Lewis Hamilton problematiek kende. De Brit viel op het einde van Q1 stil en kwam zodoende niet verder dan P15. “Het wordt vast cool om me samen met Lewis terug naar voren te knokken, al zal zijn stemming een stuk minder opgewekt zijn dan de mijne. Ik wist al langer dat ik niet vooraan zou starten, maar dit komt natuurlijk rauw op Lewis’ dak.”

De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de coureurs andere afstellingen moesten gebruiken dan dat ze op vrijdag deden. “Het was nu een stukje koeler dan tijdens de eerste twee vrije trainingen. Als we door waren gegaan, hadden we de vleugels moeten verstellen en met andere bandenspanningen gereden”, verklapt Ricciardo.

Teamgenoot Max Verstappen kwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland tot een vierde plaats, de poleposition werd veroverd door thuisrijder Sebastian Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen