Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo blijft realistisch over kansen op stoeltje in 2025

Hoe ziet de toekomst van Daniel Ricciardo er toch uit? De Australiër presteert niet fantastisch en geeft zelf toe dat hij het prima vindt om in 2025 bij RB te blijven. Wel wil Ricciardo nog aan podiumplaatsen en zeges ruiken.

Daniel Ricciardo Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tot dusver nog niet het seizoen van Daniel Ricciardo. De Australiër kondigde afgelopen winter vol bombarie aan dat hij voor het Red Bull-stoeltje wilde gaan, maar daar komt tot nu toe nog weinig van terecht. Ricciardo wordt constant verslagen door teamgenoot Yuki Tsunoda en heeft nog geen punten gescoord. Daarom is het eerder de vraag of Ricciardo in 2025 wel zijn RB-stoeltje kan behouden. Zou hij daar zelf genoegen mee nemen?

"Op dit moment wel, ja", stelt Ricciardo tegenover Speedcafe. "Ik geniet van het racen, het is niet zozeer resultaatgericht. Uiteraard wil ik hier niet zijn om er te zijn: ik wil het stoeltje verdienen en hopelijk staat het team verder naar voren. Het verhaal heeft twee kanten. Mijn antwoord is ja, maar is het leuker om vooraan het veld te vechten? En is het leuker om voor podiumplaatsen en overwinningen te vechten? Absoluut."

Ricciardo is dus bij voorbaat niet tevreden met een RB-stoeltje. "Waarom is Daniel Ricciardo na een paar maanden afwezigheid teruggekeerd? Omdat ik geloof dat ik weer op het podium kan staan en races kan winnen. Dat is het. Het geloof is er en zolang dat geloof er is, denk ik dat ik gelukkig kan zijn. Maar uiteindelijk zou ik graag nog een paar keer op het podium staan."

De coureur heeft niet het gevoel dat hij iets moet bewijzen. "Ik wil mensen trots maken en ik wil dat mensen die me steunen trots zijn op wat er gebeurt. Het gaat niet om iets bewijzen. Ik wil sommige mensen eraan herinneren dat twee races niet bepalend zijn voor hun carrière. Ik bevind me niet in een slechte positie en ik heb geen gebrek aan zelfvertrouwen. Mensen vergeten dingen. Ik wil aan mezelf laten zien dat ik kan presteren zoals ik vorig jaar in Mexico deed, op een consistente basis."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez