© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Botsing Baku speelde mee, ik zat volgens mij niet fout"

12 feb. 15:02 René Oudman 18 reacties
Dat Daniel Ricciardo komend seizoen voor Renault rijdt, is inmiddels al meer dan een half jaar bekend. De 29-jarige Australiër vertrok na vijf dienstjaren bij Red Bull Racing, mede omdat hij eens met Max Verstappen op de baan in aanraking kwam.

Het is bijna tien maanden geleden en menigeen had het misschien al vergeven en vergeten, maar Ricciardo noemt tijdens de teampresentatie van Renault op dinsdagmiddag het ongeluk dat hij met Verstappen in de straten van Baku had, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan vorig jaar, als één van de redenen waarom hij Red Bull Racing verliet.

"Het speelde wel mee", erkent de 29-jarige Australiër als hem tijdens een persmomentje bij de teampresentatie van Renault in Enstone naar het voorval in Baku en zijn latere keuze voor de Franse stal wordt gevraagd. "Het waren al met al veel kleine puzzelstukjes, maar de crash in Baku is er wel eentje van geweest."

Vooral de nasleep van het ongeluk zat Ricciardo dwars. "We zijn beiden streng toegesproken, maar ik had niet het gevoel fout te zitten. Ook al reed ik bij Max achterop, iedereen heeft wel gezien dat er een dubbele stuurbeweging was. De manier waarop er destijds in de media mee om is gegaan, viel niet echt goed bij mij. Ik heb me daar eerlijk gezegd wel aan gestoord", zegt de anders altijd zo vrolijke Australiër eerlijk.

"Je kunt natuurlijk niet openlijk naar elkaar uithalen", kent Ricciardo de politiek die komt kijken bij het rijden voor een Formule 1-team. "Misschien is het koppigheid, maar ik zag het niet als een incident waarbij beide coureurs evenveel schuld hadden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen