Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo dacht juist eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien

Daniel Ricciardo moet zijn F1-stoeltje af gaan staan aan het talent Oscar Piastri. Voordat dit hot topic door RacingNews365 werd onthuld, leek Ricciardo overtuigd te zijn dat McLaren even gemotiveerd was als altijd om met hem door te gaan, maar niets was minder waar.

Ricciardo Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Onlangs kon RacingNews365 onthullen dat Daniel Ricciardo vervangen zal worden door landgenoot Oscar Piastri bij McLaren. Kort daarvoor was Ricciardo er nog enigszins van overtuigd dat het team in hem geloofde.

Ricciardo's seizoen is er tot dusver eentje om niet over naar huis te schrijven. De goedlachse Australiër heeft het al een lange tijd lastig met het vinden van performance in de MCL36. Hij heeft op het moment precies vier keer zo weinig punten als zijn teamgenoot!

Ondanks de tegenvallende resultaten geloofde Ricciardo echter nog steeds heilig dat hij zijn struggles bij McLaren de baas kon zijn.

"We komen steeds dichterbij", antwoordt Ricciardo tegenover de media, waaronder RacingNews365, toen hem kort voor de zomerstop werd gevraagd wat hij nodig heeft om op zijn best te zijn bij McLaren. "Het is een proces geweest en het was natuurlijk een langer proces dan ikzelf of waarschijnlijk iedereen in het team zou hebben gewenst, maar ik heb het gevoel dat we steeds dichterbij komen."

De motivatie van het team om Ricciardo te helpen

Ricciardo vertelt dat hij in Monaco het omslagpunt zag en begon te begrijpen waar de problemen vandaan kwamen. Volgens de 33-jarige coureur motiveerde dit niet alleen hem maar ook het team.

"Wat betreft het begrijpen van elkaar: sinds de GP van Monaco voel ik bij de manier waarop ik feedback geef aan het team dat het... ik wil niet zeggen klikt, maar ik het gevoel heb dat we dichter bij het aanpakken van het probleem komen. Dus waar het vandaan komt en wat we moeten doen om het te verhelpen", legt hij uit.

"Op een bepaalde manier heeft dat veel mensen (in het team, red.) gemotiveerd. Ik heb het gevoel dat we dichterbij komen en dat motiveert hen om de oplossing te vinden."

In hoeverre deze motivatie van McLaren juist is, is nog maar de vraag, aangezien ze Ricciardo, die eigenlijk een contract heeft, in 2023 dus zullen gaan vervangen voor het 21-jarige talent.

Ricciardo blijft gemotiveerd

Voordat duidelijk werd dat zijn landgenoot hem zal vervangen bij McLaren, werd de vraag gesteld aan Ricciardo of hij heeft overwogen om te stoppen na continu te moeten dealen met tegenvallende prestaties, maar de goedlachse Australische coureur moest er niet aan denken.

"Dat is de makkelijke uitweg", begint Ricciardo. "Dat is het niet eens, het gaat gewoon om wat ik nog steeds voel. Zelfs als het een slecht weekend voor me is, ben ik zondagavond bijna altijd van streek. Maar als ik maandag wakker wordt is de knop omgedraaid en kijk ik vooruit."

"Alles wijst erop dat ik dit nog even graag wil als altijd. Je vindt steeds nieuwe stukjes motivatie om je op de been te houden. Het antwoord is dat ik nog steeds heel veel vindt om me op de been te houden. Zo simpel is het."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken