© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'De snellere tijden bewaren we voor het echte racen'

07 mrt. 2018 19:19 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo was vandaag weer hersteld van zijn griepje en kon vol aan de bak. Uiteindelijk reed hij 165 ronden en verbrak Daniel het baanrecord.

Ricciardo erg blij met testdag

Na afloop was Ricciardo dan ook meer dan tevreden met zijn testdag. Het was een intensieve dag voor de teamgenoot van Max Verstappen.

"Het was een goede dag. Ik heb het overleefd!", grapt Ricciardo nadat hij de testdag van gisteren moest laten lopen wegen ziekte.

"Vandaag hadden we een optimistische planning en ik had niet verwacht dat we zoveel gedaan kregen, maar we werkten ons programma af wat goed is. Ik denk dat ik goed slaap vannacht!" 

Voor het eerst dit jaar zagen we de Red Bull in actie op de zachte banden tijdens enkele korte runs. Het was direct goed voor een baanrecord, maar het kan nog sneller.

"Het was een mooi aantal ronden en we zetten ook enkele snelle ronden neer, wat goed was. De hypersoft band hielp daarbij natuurlijk. We maakten vanmorgen vroeg enkele veranderingen en na enkele runs stapten we over van de medium banden op de zachtere compounds. De gemaakte veranderingen werkten goed en ik had meer vertrouwen." 

"De temperatuur was goed en we konden eindelijk echt beginnen met testen. Het was ok, maar het liefste had ik rondetijden in de 1:17 gereden, maar dat bewaren we voor het echte racen." 

"Ik denk dat we goed in vorm zijn. We komen waar we willen zijn en hebben een goede pace." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen