Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte

Aan Daniel Ricciardo is het dit jaar de taak om ervoor te zorgen dat Max Verstappen en Sergio Perez een zo goed mogelijk ontwikkelde en afgestelde Red Bull RB19 onder hun kont hebben. De Australiër legt uit hoe zijn werkzaamheden eruit gaan zien en belooft het Red Bull-duo zo goed mogelijk te zullen bijstaan bij de ontwikkeling van hun F1-bolide.

Verstappen Perez Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Daniel Ricciardo is dit jaar geen fulltime F1-coureur meer, nadat hij afgelopen seizoenen matig presteerde bij McLaren en een jaar eerder dan gepland de deur werd gewezen.

Hij streek neer bij Red Bull, waar hij in ieder geval dit jaar de derde coureur is en veel zal helpen achter de schermen. Ondanks zijn gedwongen vertrek bij McLaren zit Ricciardo bij Red Bull heel lekker in zijn vel.

"Om het Red Bull-pak weer aan te trekken was een mooi gevoel. Nostalgisch, zelfs. Het ziet er goed uit", zo glundert hij tijdens het launch-evenement van het team van Max Verstappen en Sergio Perez in New York waar RacingNews365 aanwezig was.

"Het voelt als thuiskomen", vervolgt de goedlachse coureur. "Na de soort van tweede fase in mijn carrière bij andere teams, voelt dit warm en gezellig, met veel bekende gezichten. Terug bij de familie, met mooie herinneringen."

Derde coureur

Dit jaar zal Ricciardo helpen waar nodig, maar hij zal niet tijdens alle 23 Grands Prix-weekenden aanwezig zijn. Tijdens sommige races zal hij in de Red Bull-fabriek zijn om in de simulator meters te maken.

"Ik zal wat races bijwonen, maar vooral om te helpen de auto beter te maken. Verder gebruik ik mijn ervaring en zal ik veel simwerk uitvoeren. Ik probeer betrokken te blijven bij de sport en alles in de gaten te houden", zo schetst hij zijn rol.

"Natuurlijk ga ik het team zoveel mogelijk proberen te helpen, vooral achter de schermen, maar als ik het op circuit ben zal ik zo dicht mogelijk op de engineers proberen te zitten en zoveel mogelijk proberen te helpen waar ik dat kan."

Red Bull, Verstappen en Perez helpen

Max Verstappen en Sergio Perez zullen het op het asfalt natuurlijk allemaal zelf moeten doen, maar Ricciardo belooft dat hij hen zo goed mogelijk op weg zal helpen en zal ondersteunen vanuit de fabriek, zo benadrukt hij als hij naar zijn bezigheden wordt gevraagd.

"Over enkele weken zal ik in de Red Bull-fabriek zijn om me helemaal klaar te maken voor het seizoen. Ik zal veel simwerk uitvoeren, dat zal mijn grootste bijdrage zijn. Verder laat ik de jongens zoveel mogelijk hun werk op het circuit uitvoeren."

"Achter de schermen zal ik hard aan de bak gaan om de auto te ontwikkelen en Verstappen en Perez helpen met de richting waarop ze de auto willen ontwikkelen", belooft Ricciardo. "Ik zal mijn ervaring daarbij proberen in te zetten."
			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Trend

Om dat te kunnen bewerkstelligen, zal Ricciardo niet alleen nauw samenwerken met Max en Checo, maar ook met de engineers van het Red Bull-team. "Tijdens raceweekenden zal ik meeluisteren. Als ik niet op het circuit ben, heb ik toegang tot alle communicatie. Ik zal nauw samenwerken met de engineers en met ze in gesprek gaan."

"Zo probeer ik er achter te komen welke trends er zijn te ontdekken", legt de Australiër al doelend op de data van de auto's na. "Ook al winnen we namelijk elke race, geen enkele auto is perfect. Je probeert altijd wat te verbeteren, dus ik moet begrijpen welke kant op ze de auto willen ontwikkelen."

"Als ik een idee heb, of iets kan toepassen wat ik de afgelopen jaren bij andere teams heb geleerd, dan geef ik graag mijn advies. Misschien moet ik dan ook bijvoorbeeld iets testen in de simulator en kan ik feedback geven", aldus Ricciardo.

Ook interessant:

Alfa Romeo verrast met F1-bolide die verdacht veel lijkt op die van Verstappen

Op dinsdag presenteerde Alfa Romeo haar nieuwe F1-bolide, de C43. Deze lijkt op sommige vlakken echter verdacht veel op de Red Bull RB18 van Max Verstappen, zo laten we in de onderstaande video aan je zien.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?