© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Eén van de moeilijkste belissingen uit mijn carrière"

03 aug. 2018 14:08 René Oudman 11 reacties
Daniel Ricciardo leek zich op te maken voor een zesde seizoen in dienst van Red Bull, maar tegen alle verwachtingen in trekt de Australiër voor het seizoen 2019 naar Renault. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar werd vrijdagmiddag officieel bevestigd door de Franse stal, die momenteel de vierde plaats in de strijd om het constructeurskampioenschap bezet.

"Dit was waarschijnlijk een van de meest moeilijke beslissingen van mijn loopbaan", laat Ricciardo in een eerste reactie weten. "Het voelt echter alsof de tijd rijp is om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik realiseer me terdege dat er veel moet gebeuren alvorens Renault kan terugkeren aan de top van de Formule 1, maar ik ben erg onder de indruk van de progressie die het team in de afgelopen twee jaren heeft gemaakt."

De Australiër heeft een hoge pet op van zijn nieuwe werkgever. "Renault heeft in elke sport waaraan ze deelnamen, uiteindelijk gewonnen. Ik hoop bij te kunnen dragen aan de jacht op zeges en titels, zowel op als naast de baan.”

In dienst van Red Bull Racing snelde Ricciardo naar zeven Grand Prix zeges, tweemaal veroverde hij de eerste startplaats. Liefst 29 maal mocht de Australiër de gang naar het podium maken, dertien keer reed hij de snelste raceronde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen