Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Een probleem als dit hoort bij het testen"

Daniel Ricciardo werd vanochtend opgeschrikt door een probleem met zijn achtervleugel. Het DRS-klepje waaide van zijn auto, met een schuiver tot gevolg, maar de Australiër maalt er niet om: "Dit hoort erbij."

"Ik had in eerste instantie niet in de gaten dat er iets mis was met mijn achtervleugel. Pas toen ik remde, kwam ik erachter dat ik een probleem had", zo laat Daniel Ricciardo in gesprek met onder andere RacingNews365 optekenen. Ach ja, dit hoort wel een beetje bij het testen, het kan immers niet acht dagen lang alleen maar van een leien dakje gaan."

Bij Ferrari lijkt het vooralsnog wél van een leien dakje te gaan, iets wat ook Ricciardo niet ontgaat: "Dat team blinkt uit, maar het lijkt erop dat Ferrari als enige al iets van de ware snelheid heeft laten zien. Ik denk dat Mercedes en Red Bull nog wel wat harder kunnen gaan dan dat ze nu hebben laten zien." Ricciardo staat er niet om bekend elk jaar opnieuw reikhalzend uit te kijken naar de wintertests, maar dit jaar had hij er voor de verandering wel eens zin in: "Logisch toch, ik keek er erg naar uit om met al deze nieuwe mensen samen te werken. Tot nu toe ben ik redelijk tevreden met wat we hebben laten zien, al heb ik nog geen idee waar we staan." En dat zwart-gele tenue, begint dat een beetje te wennen? "Er is toch niets wat mij niet staat, ik zie er in alle kleuren goed uit", pareert de nieuwbakken Renault-coureur. Met medewerking van René Oudman

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi