Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo en Bakoe: van prachtzege tot teamcrash met Verstappen

Hoogte- en dieptepunten volgden elkaar in Bakoe op voor Daniel Ricciardo. Van glansrijke winnaar na een indrukwekkende inhaalrace, tot schlemiel van de race nadat hij vorig jaar teamgenoot Max Verstappen uit de race ramde.

Ricciardo portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport

Het stratencircuit in Bakoe is een vreemde eend in de bijt op de F1-kalender. Een gigantisch lang recht stuk wordt afgewisseld met langzame passages waarin de muur nooit ver weg is. Daniel Ricciardo blikt enthousiast vooruit op de Grand Prix van komend weekend.

"Bakoe is een uniek circuit en anders dan alle andere stratencircuits, mede doordat er veel plaatsen hier zijn waarop je in kan halen."

Aan de Azerbeidzjaanse Grand Prix koestert Ricciardo zowel hoogte- als dieptepunten. In 2017 knokte hij zichzelf uit geslagen positie terug naar de zege, terwijl het vorig jaar compleet misging in gevecht met Max Verstappen. De beide Red Bull-coureurs crashten uit de race.

"Voor mij is het altijd een erg interessante Grand Prix geweest. 2017 was een subliem hoogtepunt en vorig jaar was een dieptepunt. In 2017 was het een wilde race, waarin het net was alsof we een groep kinderen waren die aan het karten waren."

Van het racen op het Baku City Circuit geniet de Australiër volop. Hij ziet zelfs elementen van de baan die hij graag terug ziet op andere circuits: "Het circuit in Bakoe heeft een aantal dingen die toekomstige circuits over kunnen nemen. Het lange, winderige rechte stuk stelt je in staat om maximaal te slipstreamen. Je rijdt op het circuit met een lage downforce configuratie, waardoor je weinig grip vindt."

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco