© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Formule 1 ziet eruit als kinderspel'

18 aug. 2018 13:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo vindt de Formule 1 er anno 2018 bijna te makkelijk uitzien door de toegenomen downforcelevels. Wat minder neerwaartse kracht levert in zijn ogen meer spektakel op.

"Ik kamp vaak met een dubbel gevoel als het gaat over de enorme hoeveelheid downforce die de Formule 1-auto's momenteel genereren. Enerzijds is het prachtig dat we zo snel door de bochten kunnen gaan, maar anderzijds oogt het voor de buitenwereld misschien allemaal net wat te makkelijk", aldus Daniel Ricciardo in gesprek met Racefans.net.

"Iedereen kan tegenwoordig zonder problemen vol gas door Copse Corner op Silverstone. Als iedereen dat kan, is dat minder spectaculair. Misschien is het beter om over wat minder downforce te beschikken en iets meer te glijden door de bochten."

Daniel Ricciardo weet dat hij nooit iedereen aan zijn kant kan krijgen, omdat het veel coureurs in zijn ogen niet hard genoeg kan gaan:

"Sebastian Vettel en nog een paar andere jongens zien de rondetijden graag zo laag mogelijk. De realiteit is echter dat het sommigen nooit snel genoeg kan gaan. Ook al zouden we nu tien seconden sneller gaan, dan nog is dat voor enkeling niet genoeg."

"Sebastian verklaart me voor gek als hij me dit hoort zeggen, maar als je men toch niet volledig tevreden kan stellen, kunnen we het spelletje net zo goed weer wat uitdagender maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen