© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Ga proberen een paar raketten af te schieten"

21 okt. 2018 09:45 René Oudman 0 reacties
Wanneer startte Daniel Ricciardo voor het laatst binnen de top vier? Het is een lastige huiskamervraag, waarop het antwoord menig mond open doet vallen. De Australiër vertrok in Monaco namelijk van poleposition, in de elf Grands Prix daarop kwam hij nooit verder dan startplaats vijf.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten moest Ricciardo het stellen met een vijde positie, maar omdat Sebastian Vettel drie plaatsen wordt teruggezet promoveert de Australiër naar P4. Zodoende mag hij eindelijk weer eens vanaf een van de voorste twee rijen starten.

"Het heeft even mogen duren! Eindelijk sta ik weer op de tweede startrij. Ik zal Sebastian Vettel bedanken voor zijn gridstraf - of moet ik dan bij de wedstrijdleiding zijn?", grapt Ricciardo kort na de kwalificatie op het Circuit of the Americas. "Ik ben gelukkig dat ik mijn neus er weer tussen mag steken, ook al zijn de Mercedessen en de Ferrari's wel weer erg sterk."

"In de wedstrijd zelf kunnen wij meestal iets beter voor de dag komen dan dat in de kwalificatie het geval is", analyseert Ricciardo, die na een lange pechreeks in de afgelopen drie wedstrijden eindelijk weer constant tot scoren kwam. "Als ik een goede start heb, kan ik wellicht mijn positie vasthouden om een paar raketten af te schieten op de koplopers. Tijdens de race is het iets warmer, wat een verschil kan opleveren wat betreft de banden. Als het koud is, zit er niet veel tussen de ultrasoft en de supersoft."

Ricciardo's teammaat Max Verstappen was minder tevreden na afloop van de allesbepalende tijdtraining op het COTA. De Nederlander moest na Q1 de strijd staken met een mechanisch probleem en eindigde zodoende als vijftiende. Door de gridstraffen die de Toro Rosso-rijders hebben opgelopen, zou Verstappen als dertiende mogen vertrekken - mits hij zelf besluit onderdelen te wisselen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen