Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo gaat helemaal los op gebrekkige F1-regel': "Bedankt FIA"

Daniel Ricciardo was niet te genieten na de Grand Prix van Brazilië. En dat is nog zacht uitgedrukt. De Australiër reed met zijn landgenoot Oscar Piastri de gehele race steevast achteraan.

Ricciardo Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kende een teleurstellend weekend in Brazilië. In de sprintrace scoorde hij net geen punten en ook zijn zondag in Sao Paulo verliep ongelukkig.

Bij de start op zondag in Interlagos ontstond een crash tussen Kevin Magnussen en Alex Albon, waarbij ook Nico Hulkenberg en Oscar Piastri geraakt werden. Ricciardo wist de malaise te ontwijken, maar kreeg een rondvliegend wiel op zijn achtervleugel en had schade. In eerste instantie kwam de safety car de baan op, waardoor Ricciardo en Piastri besloten de race te staken en naar binnen te rijden, beide mannen hadden tenslotte schade.

Maar de safety car werd een ronde later omgezet in een rode vlag, waardoor de race stilgelegd werd en het gehele veld naar de pitstraat begeleid werd. Tijdens een rode vlag mag er aan de auto gewerkt worden, en hierdoor hadden zowel de AlphaTauri- als de McLaren-coureur nog een kans om de herstart aan te vangen. Er was alleen één probleem: beide mannen waren een ronde voor de rode vlag naar binnen gegaan, waardoor ze automatisch op een ronde achterstand kwamen te staan bij de herstart én vanuit de pitstraat moesten starten.

Instinct kickte in

De landgenoten reden vervolgens de resterende race achter de feiten aan. Ze finishten ook achteraan het veld, op de dertiende en veertiende positie. Het is dus ook niet gek dat Ricciardo zijn welbekende glimlach ver te zoeken was na de race in Brazilië. Een flink gedeelte van deze onvrede was al over de boardradio na de race te horen: "Ik kan wel uitleggen hoe fucking shit deze regels zijn, maar we weten het allemaal" en "Bedankt FIA!".

Na de race verklaart de AlphaTauri-coureur dat hij schade had na de startcrash: "Ik zat erachter, dus ik zag de rook, brokstukken en de chaos al vrij vroeg. Ik herinner me dat ik een wiel zag, ik denk een band die van de velg af was, het was een net als een soort frisbee die door de lucht vloog en dichterbij kwam." Uit instinct boog de Australiër zijn hoofd naar beneden. "Ik voelde niets, dus ik dacht: 'oké, cool'. En toen ik na de eerste bocht in de spiegels keek, zag ik dat de band de vleugel had geraakt."

"Ze moeten wat ruimdenkender zijn"

Nog extra frustrerend voor hem, aangezien de AlphaTauri ontzettend competitief was in Brazilië. "We waren uitzonderlijk snel vandaag. We konden het alleen niet altijd laten zien omdat we een ronde achter laten en natuurlijk lag de focus op het team; niet in de weg rijden van Yuki en zelfs van de andere auto's om ons heen. Maar de keren dat we vrij baan hadden, vooral tegen het einde, waren er een paar ronden waarin ik mijn snelheid kon laten zien en ik was frustrerend snel. Dus ik voel mee met het team."

"Ik ben van mening dat het een fout in de reglementen liet zien, wat ik had niet het gevoel dat we ooit een raceronde hebben gereden en dan begin je de race vervolgens met een ronde achterstand", zo legt Ricciardo uit aan de pers, onder wie RacingNews365. "Oscar en ik werden daar slachtoffer van. We waren met z'n tweeën, maar als alle vijftien auto's schade hadden gehad en hadden moeten doen wat wij gedaan hebben, gaan ze dan allemaal starten met een ronde achterstand? Ik denk het niet. Ik ben van mening dat ze wat ruimdenkender moeten zijn. Dus dat was frustrerend. "

AlphaTauri loopt bovendien kostbare punten mis in het constructeurskampioenschap, waar ze maar zeven punten verwijderd zijn van het team van Williams. De goedlachse coureur baalt tot slot dat hij in Brazilië geen punten heeft kunnen scoren: "Ik ben niet in de jacht op het kampioenschap, maar ik ben hier om het team te helpen om zevende te worden in het kampioenschap en ik had het gevoel dat ik daar vandaag een grote bijdrage aan had kunnen leveren."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst