Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo gaat met Red Bull F1-bolide op iconische Nordschleife rijden

Liefhebbers van Formule 1 kunnen in september hun hart ophalen. Op de legendarische Nordschleife van de Nurburgring in Duitsland zullen Formule 1-wagens showruns rijden, als onderdeel van de '12h Nurburgring'. Daniel Ricciardo zal er ook zijn in zijn Red Bull.

Het is niet zover van de Nederlandse grens en kaartjes zijn een stuk goedkoper dan die van een daadwerkelijke Formule 1-GP. Fans van Formule 1-bolides krijgen op 9 september de kans om onder meer Daniel Ricciardo in zijn Red Bull te zien rijden op de Nurburgring in Duitsland. De Australische testrijder en teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull heeft zijn komst al bevestigd. Naast hem zullen meer (oud)Formule 1-coureurs en Formule 1-wagens aanwezig zijn. De showruns die zij daar zullen geven, zijn onderdeel van de 12 uur van de Nurburgring.

Vijf coureurs overleden op Nordschleife

De Formule 1-wagens zullen rijden op de legendarische Nordschleife, onderdeel van de oude Nurburgring. Op dat gedeelte van het circuit werden tussen 1951 en 1976 21 GP's in de Formule 1 verreden. Daarbij kwamen liefst vijf coureurs om het leven. Na 2007 en 2013 is er nu dan eindelijk weer een Formule 1-auto op de Nordschleife. In 2007 reed Nick Heidfeld in een Formule 1-demo over de Nordschleife, gevolgd door Michael Schumacher in 2013 als onderdeel van de 24-uursrace. Niet alleen de aanwezigheid van rijders en wagens uit de Formule 1 zullen fans een mooie dag bezorgen. Ook zijn er drift-intermezzo's NASCAR-wagens en meerdere Red Bull-show hoogtepunten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"