© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo gaat voor wereldtitel met Renault in 2021

25 okt. 2018 14:45 Jan van der Burgt 6 reacties
Toen Daniel Ricciardo zijn handtekening zette onder een Renault-contract, wist hij dat hij langetermijndoelen moest stellen, doelen die hem in 2021 de wereldtitel op moeten leveren.

Daniel Ricciardo krijgt in een interview met het Spaanse AS.com de vraag voorgeschoteld wanneer hij kampioen wil worden. Hij begint zijn antwoord op typische Ricciardo-manier: "Vijf jaar geleden natuurlijk al! In 2014 was ik goed genoeg om kampioen te worden. Voor mijn gevoel loop ik dus al een beetje achter de feiten aan, maar nu breekt er een nieuw hoofdstuk in mijn carrière aan."

Ricciardo is realist genoeg om om niet in 2019 al voor de titel te gaan: "Ik denk dat een eerste echte kans zich pas aandient in 2021, dán wil ik de wereldtitel pakken."

Met een hele nieuwe garde van jonge rijders zal het veroveren van de titel niet makkelijk worden voor Ricciardo. Wat hij zelf kan doen om die jongen jongens partij te bieden? "Ik denk dat ik moet doen wat iemand als Valentino Rossi op twee wielen doen. Die blijft zichzelf constant vernieuwen om maar aan te kunnen haken bij de nieuwelingen."

"Lewis Hamilton doet iets soortgelijks in de Formule 1 en aangezien ik inderdaad tot de oudere generatie ga horen, zal ik hetzelfde moeten doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen