Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Geef me de juiste auto en ik word wereldkampioen'

Daniel Ricciardo wordt door velen gezien als één van de beste coureurs van de grid. In de GP van China liet hij zijn talent op onnavolgbare wijze zien en met zijn zege behoort hij ineens tot de titelkandidaten in 2018.

Daniel Ricciardo rijdt inmiddels alweer heel wat jaartjes rond in de Formule 1. Toch stond zijn teller tot China nog maar op vijf overwinningen. Zijn zesde zege zorgt ervoor dat de 28-jarige Red Bull coureur barst van het vertrouwen. "Geef mij een kans om mee te strijden en ik ben ervan overtuigd dat ik hem pak. Ik heb het gevoel dat ik mijn kansen goed benut en daar is deze overwinning een mooi voorbeeld van," aldus Ricciardo tegenover Sky Sports . Het nieuwe seizoen begon voor Ricciardo bepaald niet zonder problemen. De Australiër werd weliswaar nog vierde in zijn thuisrace maar moest al in de tweede ronde in Bahrein opgeven. In China leek het er zelfs op dat hij de kwalificatie ging missen vanwege het vervangen van zijn motor.

Ricciardo geeft dan ook toe dat hij soms best wel baalt van zijn sport. "We gingen er echt vanuit dat ik de kwalificatie ging missen en dat ik dus achteraan moest starten. Deze sport maakt je soms helemaal gek. Een week geleden zat ik er nog helemaal doorheen en frustreerde de sport mij enorm vanwege alle variabelen die zo'n rol spelen. Dan vraag ik mij echt af waarom ik voor de Formule 1 heb gekozen terwijl er zoveel zaken zijn waar je als coureur geen controle op heb. Als je dan zoals nu wint, dan wil je best 50 van zulke slechte dagen hebben." In de GP van China demonstreerde Ricciardo opnieuw dat hij tot één van de beste inhalers van het veld behoort. Zelf had hij het meeste genoten van zijn inhaalactie op Bottas. "Ze waren allemaal erg mooi maar de mooiste was die op Valtteri. Daarvoor was ik nog niet echt enthousiast omdat het mij om de leiding in de race ging. Ik wist dat we een auto hadden waarmee we konden winnen. Het moment dat ik Valtteri pakte, was dan ook super. Ik heb me toen ook wel even laten gaan op de boordradio."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'