Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo geeft excuus voor crash tijdens training: "Het was een beetje raar"

Daniel Ricciardo moest een groot deel van de tweede vrije training uitzitten, nadat hij zijn McLaren-bolide in de muur had geparkeerd. Na afloop vertelt hij wat het probleem was.

Daniel Ricciardo begon in de ochtend nog zo goed met een zevende tijd tijdens de eerste vrije training, maar tijdens VT2 ging het in Monaco helemaal mis. Bij het ing aan van de chicane voor het zwembad, verloor hij de controle over zijn McLaren-bolide. Hij eindigde in de muur en zijn sessie was voorbij. Na afloop vertelt hij wat er gebeurde. "Het ging natuurlijk allemaal heel snel, maar tegelijkertijd voelde het wel alsof de tijd opeens langzamer ging. Ik wist precies wat er gebeurde en probeerde de auto te redden, maar al bij het ingaan van bocht dertien voelde ik dat ik de controle verloor."

Ricciardo geeft uitleg

Het excuus van Ricciardo zoekt hij bij zijn afstelling. Deze was volgens de Australiër, achteraf gezien, te agressief. "Het was een beetje raar, want normaal gebeurt zoiets (het verliezen van de controle, red.) niet in bocht dertien, maar op de kerbstone in bocht veertien als je net iets te gretig bent. Ik denk dat we de set-up op een paar vlakken iets te ver hebben gepusht. We hebben wat geprobeerd, maar we zijn daarbij iets te ver gegaan." Toch blijft Daniel positief. "Ik heb mijn best gedaan om de situatie nog te redden, maar dat lukte niet. Mijn team zal de auto weer oplappen, maar we hebben wel de sessie grotendeels moeten missen. Met mij gaat het goed, dus morgen ga ik er weer tegenaan. De eerste vrije training ging prima en daar zullen we op verder bouwen. Lando het ook een goede tweede sessie, dus we kunnen op zaterdag terugslaan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie