Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft excuus voor crash tijdens training: "Het was een beetje raar"

Daniel Ricciardo moest een groot deel van de tweede vrije training uitzitten, nadat hij zijn McLaren-bolide in de muur had geparkeerd. Na afloop vertelt hij wat het probleem was.

Ricciardo Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daniel Ricciardo begon in de ochtend nog zo goed met een zevende tijd tijdens de eerste vrije training, maar tijdens VT2 ging het in Monaco helemaal mis. Bij het ing aan van de chicane voor het zwembad, verloor hij de controle over zijn McLaren-bolide. Hij eindigde in de muur en zijn sessie was voorbij.

Na afloop vertelt hij wat er gebeurde. "Het ging natuurlijk allemaal heel snel, maar tegelijkertijd voelde het wel alsof de tijd opeens langzamer ging. Ik wist precies wat er gebeurde en probeerde de auto te redden, maar al bij het ingaan van bocht dertien voelde ik dat ik de controle verloor."

Ricciardo geeft uitleg

Het excuus van Ricciardo zoekt hij bij zijn afstelling. Deze was volgens de Australiër, achteraf gezien, te agressief. "Het was een beetje raar, want normaal gebeurt zoiets (het verliezen van de controle, red.) niet in bocht dertien, maar op de kerbstone in bocht veertien als je net iets te gretig bent. Ik denk dat we de set-up op een paar vlakken iets te ver hebben gepusht. We hebben wat geprobeerd, maar we zijn daarbij iets te ver gegaan."

Toch blijft Daniel positief. "Ik heb mijn best gedaan om de situatie nog te redden, maar dat lukte niet. Mijn team zal de auto weer oplappen, maar we hebben wel de sessie grotendeels moeten missen. Met mij gaat het goed, dus morgen ga ik er weer tegenaan. De eerste vrije training ging prima en daar zullen we op verder bouwen. Lando het ook een goede tweede sessie, dus we kunnen op zaterdag terugslaan."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels