Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo geeft update: "Dit knappe koppie zien jullie volgend jaar hopelijk terug in F1"

Daniel Ricciardo geeft een update over de volgende stap in zijn carrière. Gaan we hem volgend jaar tot op zekere hoogte terugzien in de Formule 1?

Sebastian Vettel zal, naar verwachting, komend weekend zijn laatste Grand Prix verrijden in de Formule 1. Hij maakte eerder dit seizoen namelijk bekend dat hij de F1-deur na dit seizoen achter zich zal sluiten. De viervoudig wereldkampioen zullen we daarom volgend jaar niet meer terug zien op de grid. Wie we ook niet zullen zien op de grid is Daniel Ricciardo, aangezien zijn stoeltje bij McLaren zal worden overgenomen door landgenoot Oscar Piastri. Ricciardo wil de Grand Prix van Abu Dhabi in ieder geval niet zien als zijn laatste race in de Formule 1. "Ik voel me goed. Op mentaal vlak ga ik niet met deze race om alsof het mijn laatste zal zijn. Maar het zou kunnen, ik weet dat niets gegarandeerd is in de toekomst. Dus ik ga er gewoon van genieten. Ik ga niet te emotioneel worden bij de gedachte van 'oh zal dit de laatste zijn of niet'", aldus Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365 . "Ik wil ervan genieten en het nemen zoals het is. Ik heb een gridstraf", doelt hij op de drie plekken die hij in Abu Dhabi achteruit moet vanwege de tik die hij in Brazilië uitdeelde aan Kevin Magnussen. "Normaal ben ik beter als ik een gridstraf heb. Ik vroeg eigenlijk om een gridstraf van vijf plaatsen, maar drie is ook oké", grapt Ricciardo.

Wat is de volgende stap voor Ricciardo?

Maar hoe nu verder met Ricciardo? De goedlachse coureur is er in ieder geval van overtuigd dat hij nog niet klaar is met de koningsklasse van de autosport. Met het recente nieuws dat Nico Hulkenberg volgend seizoen Mick Schumacher zal vervangen bij Haas, zijn alle stoeltjes gevuld. Voor Ricciardo zou er eventueel nog de optie zijn om reservecoureur te worden. De Australiër werd in de wandelgangen al gelinkt aan Red Bull, het team waarmee hij 7 Grands Prix won in de hoogtijdagen van zijn F1-carrière. Maar het zou natuurlijk ook om een ander team kunnen gaan. Ricciardo geeft een update. "Er zit vooruitgang in. Maar er is nog niets bevestigd; dus we zullen zien. Hopelijk zien jullie mijn knappe koppie volgend jaar weer terug, tot op zekere hoogte."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi