Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo geen kandidaat voor F1-stoeltje bij Renault

Renault sluit een transfer van Daniel Ricciardo naar het Franse team uit. Op korte termijn althans, want om voor Ricciardo aantrekkelijk te worden, moet de Franse formatie eerst winnen.

Het klinkt niet onlogisch. Renault heeft toprijders nodig om terug te keren aan de top van de Formule 1. Stercoureurs die weten hoe het is om te zegevieren in de koningsklasse van de autosport. Daniel Ricciardo zou perfect in dat plaatje passen, maar Renault gelooft niet echt dat Ricciardo op korter termijn voor een stoeltje bij Renault zal gaan. "Vanwege onze relatie met Red Bull is Daniel Ricciardo goed op de hoogte van onze sterke punten, maar ook van onze zwakheden. Het is echter aan ons om onze zaakjes tip top in orde te krijgen en misschien dat we dan aantrekkelijk kunnen worden voor een rijder als Daniel Ricciardo" , zo laat teambaas Cyril Abiteboul optekenen.

Abiteboul is overigens zeer te spreken over zijn huidige rijders Nico Hülkenberg en Carlos Sainz. Van laatstgenoemde is het echter onzeker of hij na 2018 kan blijven. De Spanjaard staat immers onder contract bij Red Bull en werkt enkel op uitleenbasis voor Renault. "Daarom moet we tijdig zoeken naar alternatieven", aldus een realistische Abiteboul . "Er zijn natuurlijk contracten getekend met diverse clausules, maar die ga ik niet openlijk bespreken. We hebben het allemaal niet volledig in eigen hand." "Natuurlijk willen we wel zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over Sainz. Hij wil graag met ons de stap van de subtop naar de absolute top maken en wij begeleiden hem daar graag bij. Als hij in staat is vooraan mee te doen, gaan we graag voor langere tijd met Sainz in zee."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"