Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo gefrustreerd ondanks succesvolle kwalificatie

Het leek een prima dag voor Daniel Ricciardo, die maar net achter teamgenootje Lando Norris kwalificeerde. Toch was hij na afloop niet tevreden met zijn zevende startplek voor de sprintkwalificatie op zaterdag.

Ricciardo Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De zevende plek tijdens de kwalificatie in Groot-Brittannië was voor Daniel Ricciardo op papier alles wat hij kon wensen na afloop van de twee dramatische kwalificaties in Oostenrijk, maar in de praktijk was de Australiër er na afloop niet blij mee. In gesprek met Sky Sports liet hij zijn onvrede duidelijk merken.

"Het was een betere kwalificatie dan de vorige keren, maar ik ben gefrustreerd, want het voelt alsof er nog meer in had gezeten. In de laatste run zat er nog meer in het vat. Volgens mij zat Charles maar een halve tiende voor me en hij werd vierde, dus het voelt alsof we die plek zijn misgelopen", zo zucht hij.

Toch probeert hij ook positief te blijven. "Als ik naar de laatste kwalificaties kijk denk ik 'oh, dit is veel beter'. Dat is ook zo, maar misschien is dat wel de reden dat ik nog gefrustreerder ben, want het voelde alsof er nog meer in had gezeten. Ik zit dus een beetje tussen die gevoelens in."

Het nieuwe format valt bij Ricciardo in ieder geval wel in de smaak. "Om eerlijk te zijn vind ik het echt fijn om na slechts een training de kwalificatie in te duiken. Ik heb er echt van genoten deze vrijdag. Vorig jaar in Imola was het ook al zo, en ook op de Nurburgring vanwege het weer volgens mij. Dat was cool. Het zorgt ervoor dat je tenminste lekker bezig bent."

"Wie weet hoe de sprintkwalificatie er op zaterdag uit gaat zien, maar tot op heden bevalt het format me wel", aldus de Australiër.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"