Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo geniet van race, baalt van resultaat

Daniel Ricciardo reed een puike race in Brazilië door van P11 bij de start naar de vierde plaats te rijden. Helaas bleef het podium wederom buiten bereik, iets waar de Australiër behoorlijk van baalt.

In de schaduw van alle perikelen rond Max Verstappen en Esteban Ocon reed Daniel Ricciardo in de andere Red bull een puike, aanvallende race. Hij kwam vanaf de elfde startplaats net tekort voor het podium, waar hij toch wel behoorlijk van baalt. "Ook al ben ik tevreden over mijn race en het optreden van het team, het is jammers dat ik net het podium miste. Ik had Kimi Raikkonen en daarmee de derde plaats in het vizier, maar uiteindelijk kwam ik wat tekort, ondanks een perfecte strategie." Het is eigenlijk een beetje tekenend voor het seizoen van Ricciardo. Altijd als de auto écht goed is, moet hij van achteren komen: "Dat is wel frustrerend, ja. Als ik zo'n race verder naar voren kan starten, zit er een veel beter resultaat in", aldus Ricciardo, die wel zegt te hebben genoten van de race an sich.

"Ik heb enkele mooie duels uitgevochten. Ik vond in het bijzonder mijn inhaalactie op Vallteri Bottas mooi. Ik vertelde het team dat ik ervoor wilde gaan en dat deed ik. Ook het gevecht met Sebastian Vettel was cool. We raakten elkaar misschien twee keer, maar ik denk dat we van elkaar wel weten wat we wel en niet kunnen maken." Daniel Ricciardo is nauwelijks uitgestapt of hij kijkt al uit naar de Grand Prix van Abu Dhabi, die over twee weken verreden wordt: "Met de snelheid die we vandaag lieten zien denk ik dat we optimistisch mogen zijn voor wat betreft onze kansen in Abu Dhabi. Dat circuit moet ons beter liggen, dus laten we daar onze dorst lessen met de nepchampagne waarmee daar wordt gespoten."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training