Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo geschokt door slechte vorm Renault in Oostenrijk: "Iets klopt er gewoon niet"

Tijdens de vorige twee races wist Daniel Ricciardo nog in de top tien over de meet te komen en voor wat sensatie te zorgen. In Oostenrijk wilde zijn bolide echter niet meewerken, tot verbazing van de Australiër.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

In Canada en Frankrijk gingen de Renaults plots als de brandweer. Het leek erop dat het Franse team het lek boven had en in de subtop zou gaan meestrijden de komende tijd. Met die hoopvolle verwachtingen kwamen Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg van een koude kermis thuis in Oostenrijk. Een puntenfinish was voor beide heren buiten bereik en het tweetal reed een anonieme race.

"Het was een moeilijk weekend en ik heb geen idee waarom de auto niet werkte”, laat Ricciardo tegenover het Engelse Motorsport weten. “Hopelijk vinden we gedurende de komende week antwoorden. In Frankrijk was er meer wind, maar hadden we daar geen last van. In Oostenrijk voelde het daarentegen alsof ik door hevige turbulentie reed tijdens de race. De auto voelde erg licht, zeker op de rechte stukken. Ook Nico worstelde hiermee."

Uiteindelijk eindigde Ricciardo als twaalfde, vlak voor zijn teamgenoot. Hij is geschrokken door de slechte vorm waarin zijn team plots weer verkeerde. "Voor mijn gevoel klopte er iets niet met de auto dit weekend en ik hoop echt dat het team erachter kan komen wat dat 'iets' is. Ik probeer optimistisch te blijven en hoop in Silverstone weer te kunnen lachen, wetende waarom het in Oostenrijk niet wilde vlotten", besluit de goedlachse Australiër hoopvol.

9 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel