Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Geweldig om Alonso of Hamilton als teamgenoot te hebben'

Het drama van McLaren en Honda ontgaat ook Daniel Ricciardo niet. De Red Bull-coureur liet weten dat hij hoopt dat Fernando Alonso de beschikking krijgt over een beter pakket. Iedere andere motor dan Honda is volgens hem al een vooruitgang.

In Marca laat Ricciardo weten dat hij het jammer vindt dat Honda er niet in slaagt om mee te komen in de F1. " Helaas is Honda er niet in geslaagd om McLaren snelle en betrouwbare motoren te leveren. In feite is McLaren beter af met iedere andere motorleverancier, of dat nu Renault is of een ander merk. Ze zullen direct aanzienlijk sneller zijn, want het chassis is goed. Volgend jaar verwacht ik een aanzienlijk sterker McLaren." Daarmee gaat Ricciardo er vanuit dat de wegen van McLaren en Renault ook echt scheiden aan het eind van dit seizoen. Honda is momenteel met Toro Rosso in onderhandeling over de levering van motoren.

Fernando Alonso verdient volgens Ricciardo een competitieve auto. De teamgenoot van Max Verstappen kijkt er naar uit om het duel met de Spanjaard aan te gaan. " Fernando is een top gozer en ik heb respect voor hem als coureur. Het zou mooi zijn als hij een competitieve auto met minder problemen heeft. Het zou geweldig zijn om hem ooit als teamgenoot te hebben. Hem of Lewis Hamilton, dat lijkt me super."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden