Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Goede verstandhouding met Verstappen verbaasde me"

Daniel Ricciardo kon bij Red Bull Racing altijd goed door een deur met Max Verstappen. De Australiër kan alleen maar gissen naar de reden daarvan, aangezien alle ingrediënten voor een explosieve mix aanwezig waren.

Natuurlijk botsten de twee op de baan weleens letterlijk en figuurlijk met elkaar. "Als dat was wie ik denk dat het was, dan is hij een bijzonder slechte verliezer", zo liet Daniel Ricciardo over de boordradio horen tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2017. Het was inderdaad Max Verstappen die hem uit de race had gereden. In 2018 raakten de twee in Baku na een verhit duel nog samen naast de baan, maar ondanks dat soort incidenten kwam de onderlinge verhoudingen nooit onder druk te staan.

"Dat heeft me weleens verbaasd", zo geeft Daniel Ricciardo toe in de podcast In The Pink van Sky F1-verslaggever Natalie Pinkham. "Hij is natuurlijk altijd heel erg uitgesproken en in zekere zin ook heel erg koppig, maar dat is hoe hij is. Daarnaast zijn we allebei hele zelfverzekerde jongens, wat er voor zou kunnen zorgen dat twee mensen botsen, maar dat heeft onze vriendschappelijke relatie eigenlijk nooit in de weg gestaan." "Natuurlijk hebben we onze momenten gehad", vervolgt de kersvers Renault-coureur. "Ik heb hem echt weleens flink door elkaar wil rammelen en hij mij ongetwijfeld ook, maar om de één of andere reden hebben we die momenten altijd weer snel achter ons weten te laten. Ik kan je werkelijk niet uitleggen waar dat mee te maken heeft. Misschien dat het met een andere teamgenoot onder gelijke omstandigheden volledig uit de hand was gelopen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China