Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo gunt Verstappen wereldtitel in 2019

Daniel Ricciardo weet dat hij door zijn overstap naar Renault haast kansloos is voor grote successen in 2019, laat staan de wereldtitel. De Australiër heeft er geen problemen mee mocht Max Verstappen in de Red Bull met de titel aan de haal gaan.

De keuze van Daniel Ricciardo om Red Bull te verruilen voor Renault kan grote gevolgen hebben. De Franse renstal bungelt nog in de subtop en de kans op succes is klein, terwijl men van de combinatie Red Bull-Honda veel verwacht. Maar wat als Max Verstappen de titel pakt in 2019?

"Eerlijk gezegd maakte dit ook onderdeel uit van mijn besluit. Daarbij stelde ik mezelf de vraag: 'Wat als Honda en Red Bull volgend jaar top zijn en Verstappen de titel wint?'. Daar heb ik al over nagedacht en dat vind ik prima, of ik kan het een plaatsje geven", laat Ricciardo aan Racer.com weten. "Ik denk dat dit uiteindelijk een van de grote vraagstukken voor me was, maar uiteindelijk voelde ik de behoefte aan verandering. Zelfs als Red Bull in 2019 heerst, dan nog weet ik niet of ik overtuigd was dat ik er het maximale uit zou kunnen halen. Ik heb geaccepteerd dat hoe het ook uitpakt, dit de juiste keuze was voor me." De voormalig teamgenoot van Verstappen erkent dat hij ook niet veel keuzes had. Blijven bij Red Bull voelde niet goed, de topteams toonden geen interesse en alleen Renault of McLaren waren serieuze opties. Spijt van zijn keuze voor Renault heeft Ricciardo allerminst: "Nee, totaal niet. Ik had ook niet echt veel andere opties en het is niet alsof ik een contract met Mercedes doormidden heb gescheurd. Dus geen spijt, ik ben een blij man."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden