Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo haalt schouders op na coronabesmetting: "We gaan het zien"

Daniel Ricciardo moest de Formule 1-testdagen in Bahrein aan zich voorbij laten gaan door een coronabesmetting. Dit weekend doet hij weer mee tijdens de eerste race, maar wel heeft hij dus een achterstand op zijn collega's. Zelf voorziet hij echter geen problemen.

Daniel Ricciardo moest vorige week afhaken toen er werd getest in Bahrein. De Australiër testte positief op het coronavirus en was ziekjes. Inmiddels is hij hersteld en heeft hij groen licht gekregen om mee te doen aan de Grand Prix. In gesprek met onder meer RacingNews365 zegt de McLaren-man zich prima te voelen. "Ik voel me oke. Dit was de eerste keer dat ik te maken kreeg met het coronavirus. Het is niets nieuws meer voor de rest van de wereld. De meesten hebben het al eens gehad." "Je hoort over variërende symptomen, die soms lang duren en soms ook niet. De tijd zal uitwijzen of ik nog last ga hebben, maar ik heb op donderdag al een mediadag afgewerkt met een vol programma. Na afloop voelde ik me oke en had ik nog energie, dus dat was de eerste test, die goed leek te gaan." Ondanks dat Lando Norris alle testdagen in Bahrein voor zijn rekening mocht nemen en Ricciardo dus belangrijke testmeters aan zich voorbij moest laten gaan, denkt hij toch dat hij voorbereid aan het seizoen zal beginnen. "Ik voorzie geen obstakels, maar we moeten het nog zien. Ik voel me voorbereid, ook al heb ik de test gemist. Ik heb veel bij kunnen rusten. Of dat negatief of positief is, dat moet nog blijken", glimlacht hij. "Gelukkig loop ik al even rond en heb ik wat uren tijdens de trainingen om op stoom te komen, dus ik verwacht dat dat lukt."

Remproblemen McLaren opgelost?

Terwijl Ricciardo ziekjes op zijn hotelkamer in isolatie zat, had McLaren het zwaar tijdens de testdagen in Bahrein. Door problemen met oververhittende remmen konden er relatief weinig ronden worden gereden door Norris. De Australiër heeft er echter vertrouwen in dat zijn team alle problemen heeft opgelost. "We moeten zien hoe het gaat verlopen tijdens de trainingen. Tijdens de testdagen werden er constant veranderingen doorgevoerd om de problemen proberen te verminderen. Op de laatste dag hadden ze al goede progressie geboekt en ik heb ook in contact gestaan met Lando, die mij alle feedback door heeft gegeven. "Sindsdien zijn er nog meer veranderingen gemaakt, dus we hebben wat dingen om uit te proberen tijdens de training. We hebben er dus vertrouwen in, maar of er nog wat management nodig is voor de remmen, dat gaan we nog zien. We zullen wat langere runs gaan maken en dan weten we vrijdagavond meer."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap