Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo haalt schouders op na coronabesmetting: "We gaan het zien"

Daniel Ricciardo moest de Formule 1-testdagen in Bahrein aan zich voorbij laten gaan door een coronabesmetting. Dit weekend doet hij weer mee tijdens de eerste race, maar wel heeft hij dus een achterstand op zijn collega's. Zelf voorziet hij echter geen problemen.

Ricciardo shakedown MCL36
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Daniel Ricciardo moest vorige week afhaken toen er werd getest in Bahrein. De Australiër testte positief op het coronavirus en was ziekjes. Inmiddels is hij hersteld en heeft hij groen licht gekregen om mee te doen aan de Grand Prix.

In gesprek met onder meer RacingNews365 zegt de McLaren-man zich prima te voelen. "Ik voel me oke. Dit was de eerste keer dat ik te maken kreeg met het coronavirus. Het is niets nieuws meer voor de rest van de wereld. De meesten hebben het al eens gehad."

"Je hoort over variërende symptomen, die soms lang duren en soms ook niet. De tijd zal uitwijzen of ik nog last ga hebben, maar ik heb op donderdag al een mediadag afgewerkt met een vol programma. Na afloop voelde ik me oke en had ik nog energie, dus dat was de eerste test, die goed leek te gaan."

Ondanks dat Lando Norris alle testdagen in Bahrein voor zijn rekening mocht nemen en Ricciardo dus belangrijke testmeters aan zich voorbij moest laten gaan, denkt hij toch dat hij voorbereid aan het seizoen zal beginnen.

"Ik voorzie geen obstakels, maar we moeten het nog zien. Ik voel me voorbereid, ook al heb ik de test gemist. Ik heb veel bij kunnen rusten. Of dat negatief of positief is, dat moet nog blijken", glimlacht hij. "Gelukkig loop ik al even rond en heb ik wat uren tijdens de trainingen om op stoom te komen, dus ik verwacht dat dat lukt."

Remproblemen McLaren opgelost?

Terwijl Ricciardo ziekjes op zijn hotelkamer in isolatie zat, had McLaren het zwaar tijdens de testdagen in Bahrein. Door problemen met oververhittende remmen konden er relatief weinig ronden worden gereden door Norris. De Australiër heeft er echter vertrouwen in dat zijn team alle problemen heeft opgelost.

"We moeten zien hoe het gaat verlopen tijdens de trainingen. Tijdens de testdagen werden er constant veranderingen doorgevoerd om de problemen proberen te verminderen. Op de laatste dag hadden ze al goede progressie geboekt en ik heb ook in contact gestaan met Lando, die mij alle feedback door heeft gegeven.

"Sindsdien zijn er nog meer veranderingen gemaakt, dus we hebben wat dingen om uit te proberen tijdens de training. We hebben er dus vertrouwen in, maar of er nog wat management nodig is voor de remmen, dat gaan we nog zien. We zullen wat langere runs gaan maken en dan weten we vrijdagavond meer."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen