Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo had dit seizoen moeite zich te motiveren voor Formule 1

Een opmerkelijke uitspraak van een openhartige Daniel Ricciardo: de Australiër geeft in een lang interview op de officiële Red Bull-site toe moeite te hebben gehad zich dit jaar te motiveren voor de Formule 1.

De uitspraak volgt op de vraag wat de hoogte- en dieptepunten van het seizoen tot dusver zijn geweest. De twee overwinningen, behaald in China en Monaco, steken natuurlijk met kop en schouders boven de overige, ietwat teleurstellende, prestaties uit.

"Het is een van de meest bizarre seizoenen die ik heb meegemaakt in de autosport. Ik won twee van de eerste zes races, waarmee ik waarschijnlijk mijn beste seizoensstart ooit had", zegt Ricciardo. "Na Monaco zag het er veelbelovend uit en geloofde ik in een buitenkansje op de wereldtitel." Ook al heeft Ricciardo sinds eind mei niet meer op het podium gestaan, de Australiër denkt niet dat er iets mis is met zijn stuurmanskunsten. "Ik rijd nog steeds gewoon goed, maar op een of andere manier komt het er de laatste tijd niet uit. Aan mijn vertrouwen achter het stuur heeft het nooit gelegen." De aap komt even later uit de mouw. "Mijn motivatie en liefde voor de sport is de afgelopen tijd een beetje op en neer gegaan. Toch probeer ik daar vrij snel van terug te komen." Na dit seizoen verlaat Ricciardo de stal van Red Bull. De 29-jarige teammaat van Max Verstappen verkast naar het fabrieksteam van Renault.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"