© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Ricciardo had het te hoog in zijn bol na overwinning in Monaco"

01 dec. 2018 09:00 Ruud Dimmers 8 reacties
Daniel Ricciardo kende een uitstekende seizoensstart in 2018. Met twee zeges in de eerste zes races en een aflopend contract, stond hij hoog op de verlanglijstjes. Uiteindelijk verkaste de Australiër 'slechts' naar Renault.

Wordt het de move van het jaar, of de grootste teleurstelling uit zijn carrière? Daniel Ricciardo zit nog met veel vragen omtrent zijn F1-avontuur bij Renault. Dat de Franse renstal volgend seizoen meedoet om de ereplaatsen lijkt nagenoeg uitgesloten.

Lange tijd werd de Australiër gelinkt aan de teams van Mercedes en Ferrari, waarbij hij volgens de Italiaanse media zelfs al een voorcontract getekend had bij de Scuderia. Na de zegetocht in Monaco was Ricciardo 'hot', maar daarna werd hij om zijn oren gereden door Max Verstappen. De interesse verbleekte en Ferrari ging in zee met wonderkind Charles Leclerc, daar waar Mercedes vasthield aan Bottas.

"Ricciardo heeft sinds Monaco niet meer op het podium gestaan. Dan heb je een groot probleem, want dat was in mei. Nu kiest hij zelf voor Renault in plaats van Red Bull, maar daarmee gooit hij twee seizoenen weg. Dat weet Daniel zelf als geen ander, hij kiest voor de poen", laat Tom Coronel aan Racingnews365 weten.

"Hij had het na zijn zege in Monaco wat te hoog in zijn bol. Er zijn veel goede coureurs en hij is echt niet de enige. Je moet nooit arrogant worden als coureur en de conclusie is dat er na Monaco niets meer toegevoegd is aan zijn erelijst."

"Bij Red Bull legt hij het duidelijk af tegen Verstappen en nu kiest hij eieren voor zijn geld. Verstappen heeft hem geknakt en gevild. Naast Max gaat hij het nooit meer redden."

Verstappen stond dit seizoen elf keer op het podium, waarvan zeven keer in de laatste negen races en vijf races op rij. Ricciardo stond alleen tijdens zijn overwinningen in China en Monaco op het podium. De Australiër kende een seizoen vol met pech, maar werd ook zonder deze pech afgetroefd door Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen