Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Hamilton was dit jaar 'koeler' dan Vettel'

Vooral aan het begin van het seizoen was de strijd om de wereldtitel tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel spannend. Tot en met de zomerstop stonden Vettel en Ferrari zelfs voor op het onverslaanbaar geachte Mercedes en Hamilton. Door wat domme acties en technische problemen verloor Vettel de titelstrijd echter rap na de zomerstop.

Daniel Ricciardo, die de titelstrijd vanaf een afstand moest volgen in zijn Red Bull, denkt dat Vettel en Hamilton gelijkwaardige auto's hadden dit seizoen. Hamilton won de titel echter omdat hij zijn hoofd koel hield, iets dat niet kan worden gezegd van Vettel. "Ik heb respect voor het seizoen van Lewis" , zegt Ricciardo op een evenement in Baku, waar hij de GP van Azerbeidzjan aan het promoten is. "De wagens van Lewis en Seb waren gelijkwaardig denk ik, maar het niveau van consistentie lag veel hoger bij Lewis. Hij heeft zijn hoofd een stuk koeler gehouden."

"En daar moet je respect voor hebben" , voegt Ricciardo daar aan toe. "Hij was het gehele seizoen snel en heeft zijn hoofd koel gehouden. Al met al heeft hij gewoon een ontzettend goed seizoen gedraaid", aldus Ricciardo. Voor Ricciardo zat er weinig in het vat dit seizoen, vooral door een slecht begin. Naarmate het seizoen vorderde ging het beter en Ricciardo hoopt dan ook dat Red Bull het momentum vast kan houden in de winter. "We hebben dit seizoen veel verloren in het begin, toen de achterstand immens was." "Nu moeten we het positieve momentum vasthouden in de winter en volgend seizoen direct goed starten" , blikt Ricciado hoopvol vooruit op volgend seizoen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"