Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Ricciardo hangt de toerist uit in Amsterdam voorafgaand aan Nederlandse GP

Voor iedereen bij McLaren, maar vooral Daniel Ricciardo was het een lastige week. In Zandvoort hoopt men de weg omhoog weer in te zetten. De Australiër zelf koos ervoor om met behulp van stroopwafels en de stad Amsterdam de rust terug te brengen in zijn koppie.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De mannen van McLaren kijken met frisse zin vooruit op de Nederlandse Grand Prix. Na een teleurstellend weekend in België hopen ze voor al 'hun' oranje gekleurde fans de strijd aan te kunnen gaan aan de top van het middenveld. Lando Norris kan niet wachten.

"Zandvoort! Let's go! Ik geniet er echt van om hier te racen en ik heb hier in de juniorcategorieën wat goede resultaten neergezet. De hoogteverschillen en de bochten zorgen ervoor dat het voelt als een achtbaan, dus ik heb er zin in om alles te gaan geven!"

"Bovendien is de atmosfeer hier altijd geweldig en ik denk graag dat alle oranje gekleurde supporters aanwezig zijn om McLaren aan te moedigen!", zo grapt hij over alle Verstappen-fans die dit weekend op de race in Zandvoort af zullen komen.

Hij vervolgt zijn verhaal op een serieuzere noot, want McLaren moet de komende dagen wel aan de bak. "Afgelopen weekend werd het duidelijk dat we veel werk aan de winkel hebben als we met Alpine in gevecht willen blijven om P4."

"Ik heb vertrouwen in het team en weet dat we er alles aan gaan doen om te blijven pushen. De komende twee races zijn extra belangrijk, dus laten we gefocust blijven en hard blijven werken.

Ricciardo vrolijk in Nederland

Zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, die een week geleden bekend maakte dat hij aan het einde van het jaar weg zal moeten bij McLaren, heeft de dagen tussen de Grands Prix gebruikt om even zijn hoofd leeg te maken. Ook hij kan niet wachten op het feestje in Zandvoort.

"Ik kijk uit naar de race op Zandvoort. Het is een heerlijk circuit en er hangt een leuke, bijna festivalachtige sfeer. Dat is goed voor je humeur als je begint aan het raceweekend."

"Het circuit is meer old school, met interessante kenmerken zoals de Tarzanbocht en de mogelijkheid om daar in te halen. Ik kan niet wachten om het circuit op te gaan om te zien hoe anders het is dan vorig jaar nu we nieuwe bolides hebben."

De Australiër vertoefde de laatste dagen zelfs in onze hoofdstad, in plaats van terug te keren naar zijn woonplaats Monaco. "De laatste paar dagen heb ik doorgebracht in Amsterdam, waar ik stroopwafels heb gegeten en heb gezocht naar manieren om onszelf komend weekend te verbeteren."

"Afgelopen raceweekend ging namelijk niet zoals we hadden gehoopt, maar we zijn al eerder sterker teruggekomen, dus we moeten daar deze keer ook toe in staat zijn."

"We hebben een aantal goede lessen geleerd in Spa die we dit weekend hopelijk kunnen gebruiken. Hopelijk kunnen we in Zandvoort wel de strijd aangaan met de Alpines."

Seidl benieuwd naar de DRS-zone op Zandvoort

Tot slot is ook teambaas Andreas Seidl benieuwd naar het Grand Prix-weekend in Nederland, dat misschien met wat hulp van DRS nog spectaculairder kan wordne.

"Zandvoort is een ongelooflijk snel circuit. Met DRS door de laatste kombocht wordt het interessant om te zien hoe de nieuwe bolides hier zullen presteren en wat de invloed is op de mogelijkheid tot inhalen."

Ook hij realiseert zich dat McLaren beter moet als het dit seizoen nog best of the rest wil worden. "De laatste dagen hebben we het afgelopen raceweekend geanalyseerd en ervoor gezorgd dat we zo veel mogelijk hebben geleerd."

"Het resultaat in Spa was namelijk niet waarop we hadden gehoopt maar met de lessen die we hebben geleerd kunnen we ons pakket beter maximaliseren. We moeten onszelf focussen op kleine verbeteringen, zodat we zoveel mogelijk uit de auto kunnen persen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken