Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Heb nooit gezegd dat ik De Vries moest vervangen"

Daniel Ricciardo kende geen gelukkige GP van Australië. Voor de ogen van zijn landgenoten moest hij genoegen nemen met P12. De Australiër geeft ons een inkijkje hoe het hem nu vergaat, na zijn rentree in de Formule 1.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hij kwam in Melbourne in de kwalificatie niet verder dan Q1 en reed in de race naar P12. Maar na een dertiende plek in Bahrein en P16 in Saoedi-Arabië was dit wel het beste resultaat van Daniel Ricciardo van het seizoen. Wel ver achter RB-teamgenoot Yuki Tsunoda die zevende werd.

Ricciardo was in Australië niet de enige coureur die een thuisrace reed. Met Oscar Piastri staan er inmiddels twee Australiërs op de F1-grid, tot genoegen van Ricciardo. "Het is bijzonder omdat andere sporten hier populairder zijn. Er zijn maar twintig stoeltjes en de wereld is groot. En dat dit land dan twee F1-rijders heeft op hetzelfde moment, ik ben er trots op. Ik hoop Australië ook, want het is een hele prestatie", zegt Ricciardo in gesprek met Viaplay.

Nadeel van het zijn van F1-coureur is volgens Ricciardo wel het veel van huis zijn. "Het is wel moeilijker omdat je niet altijd thuis bent bij je familie. Als het goed gaat, maakt het niet uit, Maar als het niet goed gaat, wil je steun krijgen van je dierbaren of om even wat vrij te nemen en weg te gaan. Dat kan nu niet omdat we zover van elkaar zijn. Zulke kleine dingen maken de moeilijke dagen nog wat moeilijker, maar ik denk ook dat wij er sterker door worden", is Ricciardo van mening.

Nyck de Vries

Vorig seizoen begon hij als reservecoureur bij Red Bull, om tijdens het seizoen de plek van Nyck de Vries bij AlphaTauri (nu RB, red,) over te nemen. "Ik heb Red Bull niet onder druk gezet. Ik heb nooit gezegd dat ze Nyck moesten vervangen door mij. Ik dacht als het zo moet zijn, zal het zo zijn", kijkt Ricciardo terug op die wissel. "Ik dacht: 'Ik zal me gewoon blijven voorbereiden in de simulator en alle andere dingen doen om te laten zien dat ik weer op niveau kom. Als ze me bellen zal ik klaar staan. Als ze niet bellen, gebruik ik deze tijd om aan mezelf te werken.' Toen ik toch gebeld werd, was dat eerder dan ik had verwacht. Dat was wel verrassend, maar zo'n kans sla je niet af."

Hoewel Ricciardo vooral bezig is met resultaten behalen met RB, kijkt hij ook met een schuin oog naar Red Bull, waar volgend seizoen misschien een stoeltje vrijkomt. In het verleden reed Ricciardo natuurlijk al ooit bij Red Bull, waar hij zeven overwinningen behaalde. Heeft hij er spijt van gehad dat hij ooit vertrok bij het team? "Nee, want leven met spijt is geen goed leven. Ik zie het als een les die ik heb geleerd. Zou ik willen weten wat ik bij Red Bull had bereikt als ik was gebleven? Natuurlijk. Maar ik heb nu een tweede kans gekregen. Ik wil weer races winnen en het gevoel van die bovenste trede weer ervaren. Ik ben teruggekeerd in de Formule 1 omdat ik geloof dat ik het nog steeds kan."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China