© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo heeft cadeau voor Verstappen: "Draag zege aan hem op"

22 sep. 2018 10:15 René Oudman 2 reacties
Over een week staat het Grand Prix-weekend in Rusland op het programma en dat betekent dat Max Verstappen zijn 21ste verjaardag viert in Sochi. Aldaar mogen de Nederlander en zijn Australische collega Daniel Ricciardo proberen de schade te beperken. De kans dat ze een podiumfinish scoren, is naar eigen zeggen namelijk nihil. Bovendien ligt het gevaar van een gridstraf op de loer.

"Het Sochi Autodrom is een bijzonder circuit, je kan er hard rijden en het is heel 'open'", laat Ricciardo in zijn voorbeschouwing op de zestiende Grand Prix van dit seizoen weten. "Op een of andere manier voelt het weleens alsof je racet op een parkeerplaats, maar al met al is het wel een heel tof circuit."

In vier deelnames aan de Grand Prix van Rusland kwam Ricciardo niet verder dan een zevende plaats in 2014, tweemaal moest hij de strijd voortijdig staken. "Deze baan zullen we niet herinneren door de geweldige resultaten die we er in het verleden hebben gescoord en ook dit jaar zal het weer lastig worden. Toch: we praten over gemotoriseerde sport, dus alles is mogelijk."

Ricciardo weet dat hij zondag aan zal moeten treden voor een verjaardagsfuifje: teammaat Verstappen is het middelpunt van de aandacht. "Ik moet nog even een geschikt cadeautje vinden voor Max", lacht Ricciardo. "Misschien kan ik mijn Grand Prix-overwinning, komend weekend in Sochi, aan hem opdragen!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen