© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo heeft geen spijt van Renault-move

13 sep. 2018 15:52 Jan van der Burgt 5 reacties
Daniel Ricciardo zorgde voor een schokgolf die zich een weg door de F1-paddock baande toen hij aankondigde Red Bull te verlaten en aan de slag te gaan bij Renault. Het is een besluit waar hij nog altijd vierkant achter staat.

In een direct vergelijk tussen het Red Bull van nu en het Renault van nu lijkt Red Bull op alle fronten het aantrekkelijkere team. Red Bull heeft ondanks de struggles in het turbo-tijdperk nooit het stempel van topteam verloren, terwijl Renault nog maar moet bewijzen hoe ver het kan klimmen op de Formule 1-ladder.

Toch heeft Daniel Ricciardo na zijn bekendmaking anderhalve maand geleden geen moment spijt gehad van zijn keuze: "Nee, zeker niet. Ik weet heel goed dat Red Bull er momenteel beter voor staat, maar ik heb mijn keuze gemaakt met de lange termijn in gedachte", zo laat de goedlachse Australiër in gesprek met de officiële Formule 1-website weten.

De keuze van Ricciardo om voor het fabrieksteam in plaats van een klantenteam van Renault te gaan rijden ging niet over één nacht ijs. Ook daarom is er geen ruimte voor twijfel: "Vanaf het moment dat ik de krabbel op papier zette, voelde het goed. Ik heb er lang genoeg over nagedacht en ik weet dan ook heel goed waar ik aan begin."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen